Taloudellinen tuki

Taloudellinen apu annetaan ensisijaisesti ruokakasseina ja Jalasjärvellä lisäksi hävikkiruokajakona. Ruokakassit sisältävät EU-tuettua ruokaa ja lisäksi seurakunnan ostamaa ruokaa ja/tai lahjoitusvaroilla ostettua ruokaa. Ruokakasseja saa diakoniatoimistojen vastaanottoaikoihin. Jalasjärvellä hävikkiruokajako on maanantaisin ja torstaisin kello 13 seurakuntatalon pienessä salissa.

Taloudellinen tilanne kartoitetaan keskustelussa diakoniatyöntekijän kanssa. Keskusteluun voi tulla vastaanottoaikana tai sopia henkilökohtaisen ajan työntekijän kanssa. Erityisissä kriisitilanteissa, kun kaikki muut yhteiskunnan avunlähteet on ensin kartoitettu, voidaan myöntää myös kohdeavustuksia elämän välttämättömiin kuluihin.

Apua voidaan hakea kertaluontoisesti myös kirkon diakoniarahastosta, tukikummeilta tai muilta tahoilta. Hakemukset tehdään diakoniatyöntekijän kautta.

Katso diakoniatoimistojen yhteystiedot täältä »