Toimintaa kehitysvammaisille

Toiminnassamme keskitytään mukaan tulevien kehitysvammaisten ja heidän läheistensä hengelliseen hoitoon ja henkiseen jaksamiseen.

Järjestämme kehitysvammaisille toimintaa paikallisesti Jalasjärvellä, Jurvassa ja Kurikassa. Jokaisessa kolmessa toimintakeskuksessa pidetään hartaus joka toinen viikko, samoin Paulaharjun koulun pienluokille, joissa on oppilaita koko kaupungin alueelta. Hirvinummessa pidetään hartaus kerran kuukaudessa. Joka alueella pidetään myös kesäinen leiripäivä leirikeskuksessa sekä joululuhla, joka Jalasjärvellä toteutetaan kirkkopyhän muodossa.

Paulaharjun pienluokille järjestetään vuosittain keväinen retkipäivä Saukkorantaan. Erityislasten perheitä kutsutaan keväisin Saukkorantaan ja ennen joulua Kurikan seurakuntakeskukseen, viettämään vertaistuellista iltaa yhdessä.

Yhteistä toimintaa ovat rovastikunnallinen kehitysvammaisten kirkkopyhä eri puolilla Etelä-Pohjanmaan rovastikuntaa. Vuonna 2018 kirkkopyhä on Jalasjärvellä 18.3. Myös kehitysvammaisten rippikoulu järjestetäään rovastikunnallisena Ahonniemen leirikeskuksessa ja konfirmaatio Lakeuden Ristissä. Rippikoulun suunnittelu alkaa jo vuotta ennen toteutumista, joten rippikoululaisen huoltajien on hyvä olla yhteydessä diakoniatyöntekijään jo vuotta ennen rippikoulua.

Vaikeassa elämäntilanteessa voit aina ottaa yhteyttä myös seurakuntamme diakoniatyöntekijöihin.

Keva-kerho yksinasuville

Keva-kerho yksinasuville kokoontuu kerran kuukaudessa syksy-kevätkaudella Jalasjärven seurakuntatalon päiväkerhotilassa. Kerhon alussa meillä on kahvitarjoilu ja alkuhartaus, sen jälkeen muuta ohjelmaa ja keskustelua. Aina saa tulla mukaan kun vaan pääsee, ei ole pakko olla joka kerta. Tarkoitettu niille kehitysvammaisille, jotka pärjäävät itsenäisesti tai asuvat yksin. Kerhon vetäjänä diakoniatyöntekijä Katja Rinta-Säntti. Tule tapaamaan muita samassa elämäntilanteessa olevia ja keskustelemaan kahvikupin ääressä!

Keva-kerhon järjestää: Jalasjärven kappeliseurakunta

Jalasjärven kappeliseurakunta
Virastotalo, Keskustie 14
61600 Jalasjärvi

Vastuualueena mm. ikäihmiset, kehitysvammaiset, vapaaehtoistyöntekijät ja Yhteisvastuukeräys. Katso tarkemmin esittelystä.

Vastuualueet:
Jalasjärven kappeliseurakunnan ikäihmiset, kehitysvammaiset, omaishoitajat, työttömät, päihdetyö, vapaaehtoistyöntekijät, Yhteisvastuukeräys ja Ruokapankki. Myös kappeliseurakunnan Kirkonkylän olopäivä sekä Kirkonkylän ja Alavallin päiväpiirit.

Aluevastuu:
Jalasjärveltä Luopajärvi, Hakkola, Kirkonkylä, Hirvijärvi, Alavalli ja Taivalmaa.