Toimintaa mielenterveysväelle

Mielenterveysväen toiminnassa keskitytään mukaan tulevien ja heidän läheistensä hengelliseen hoitoon ja henkiseen jaksamiseen.

Järjestämme mielenterveysväelle sekä koko seurakunnan yhteisiä että paikallisia tapahtumia Jalasjärvellä, Jurvassa ja Kurikassa. Koko seurakunnan tapahtumia ovat pääsiäis- ja jouluhetki Saukkorannassa sekä leiripäivä Kesärannan leirikeskuksessa.

Vaikeassa elämäntilanteessa voit aina ottaa yhteyttä myös seurakuntamme diakoniatyöntekijöihin.

Helmi-ryhmä

Jalasjärvellä kokoontuu mielenterveyskuntoutujien avoin Helmi-ryhmä, jossa pohdimme hengellisyyden lisäksi mielenterveyden ja ihmissuhteiden haasteita.  Etsimme yhdessä ”Arjen Helmiä” ja mielen virkeyttä. Juomme yhdessä kahvit/teet nisun kera. Vertaistuellisessa ryhmässä keskustellaan, välillä ilmaistaan tuntoja piirtämällä tai musiikin keinoin. Kerhossa on myös lyhyt hartaus.

Kokoonnumme päiväaikaan kerran kuukaudessa seurakuntatalolla.  Ryhmä on avoin uusille tulijoille. Olet lämpimästi tervetullut joukkoon silloin kun se sinulle sopii. Ryhmään mukaan tuleminen ei edellytä sitä, että pitäisi sitoutua olemaan paikalla joka kerta.

Ryhmää vetää diakoniatyöntekijä Virpi Skytte. Ryhmän kokoontumiset ovat maksuttomia.

Järjestää: Jalasjärven kappeliseurakunta

Diakoniatyöntekijä-lähetyssihteeri
Jalasjärven kappeliseurakunta
Virastotalo, Keskustie 14
61600 Jalasjärvi

Diakonian vastuualueena mm. näkövammaiset, kuurot ja mielenterveysväki. Katso tarkemmin esittelystä.

Vastuualueet:
Jalasjärven kappeliseurakunnan hävikkiruoan jako, mielenterveysväki, näkövammaiset ja kuurot. Myös kappeliseurakunnan Koskuen olopäivä sekä Ylivallin päiväpiiri.

Aluevastuu:
Jalasjärveltä Aho, Jokipii, Kanto, Keskikylä, Ilvesjoki, Koskue ja Ylivalli.