Virkatodistus - sukuselvitys ja sukututkimus

Tilaa virkatodistus sähköisesti täältä »

Kurikan seurakunnan kirkkoherranvirasto Kurikassa ja seurakuntatoimistot Jalasjärvellä ja Jurvassa antavat virkatodistuksia, sukuselvityksiä ja -tutkimuksia koko seurakunnan alueelta, tarvittaessa samaan todistukseen.

Virkatodistus ns. elää-todistus annetaan heti maksuttomana virastolta suoraan tai toimitetaan postitse.

Virkatodistus sukuselvitystä varten tiedot kerätään eri lähteistä ja kirjoitetaan niistä kooste manuaalisesti tietokoneella. Sukuselvityksen toimitusaika vaihtelee muutamasta päivästä pariin viikkoon.

Virkatodistuksen hinta on joko 9,00 € tai 30,00 €, riippuen siitä kauanko todistuksen tietojen keräämiseen kuluu aikaa. Jos virkatodistus halutaan postitse, tulee lisäksi laskutus- ja toimitusmaksu 5,50 €. Paikan päällä maksu vain käteisellä

Lue lisää sukuselvityksestä »

Sukututkimusta varten tehdyn virkatodistuksen toimitusaika on aina pidempi kuin muiden virkatodistusten ja se vaihtelee muutamasta viikosta useampaan kuukauteen. Sukututkimukset on hyvä pyytää kirjallisena.

Sukututkimukset hinnoitellaan tarkemmin siihen kuluvan ajan mukaan ja sen perusmaksu on 30 €/h. Mikäli todistuksen laatimiseen kuluu enemmän aikaa kuin 30 min, veloitetaan lisämaksua 15 €/jokaiselta alkavalta 30 minuutilta. Laskutus- ja toimitusmaksu on 5,50 €.

Virkatodistusmaksut perustuvat Suomen ev.lut.kirkon Kirkkohallituksen 28.5.2015 ja 28.04.2017 tiedotteisiin.

Jalasjärven kappeliseurakunta
Seurakuntatoimisto, Keskustie 14
61600 Jalasjärvi
Jurvan kappeliseurakunta Kurikan alueseurakunta
Seurakuntatoimisto, Kauppatie 12
66300 Jurva

Maanantai, torstai-perjantai Jurvan seurakuntatoimistossa, tiistai-keskiviikko Kurikan kirkkoherranvirastossa.

Virastotalo, Kurikantie 21
61300 Kurikka