Nimikkolähetit ja -kohteet

Lähetystössä tarvitaan lähettäjiä ja lähtijöitä. Kurikan seurakunta tukee lähetystyöntekijöitä lähetysjärjestöjen kanssa solmituilla nimikkosopimuksilla.

Sinä voit tukea nimikkolähettiemme työtä rahallisin lahjoituksin, mutta vähintään yhtä tärkeää on rukoilla lähettiemme ja kaikkialla maailmassa tehtävän lähetystyön puolesta.

Kuva: maailmankartta

Kurikan alueseurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Anna-Liisa ja Paavo Markkula

He toimivat lähetystyöntekijöinä Keniassa SLEY:n kautta. Markkulat asuvat Matongossa, jossa Anna-Liisa toimenkuvaan kuuluu opetustehtäviä Matongon opettaja- ja teologisessa seminaarissa sekä ystäväkoulutoiminta.

Paavon tehtävänä on 500 aids-orpolapsen kummihankkeen johtaminen sekä Matongon teologisen- ja opettajaseminaarin IT:n kehittämishankkeet.

Markkuloiden työtä voit seurata heidän blogistaan matongo-lahetysuutisia.blogspot.fi/

Marja-Liisa Ezzine

Marja-Liisa on SANSAN kautta radiolähetystyössä Etelä-Ranskassa, josta hän tekee mediatyötä Pohjois-Afrikkaan. Kauhajoelta kotoisin olevan ja Suomessa toimittajaksi kouluttautuneen Marja-Liisa Ezzinen vastuulla ovat mediatyöhön liittyvät talous- ja viestintäasiat. Hän osallistuu myös katsojapalautteiden käsittelyyn vastaamalla erityisesti naiskatsojien kysymyksiin.

Helmikuun lopussa 2016 Marja-Liisan aviomies David siirtyi virallisesti eläkeläiseksi, mutta jatkaa silti pastorina kotikirkko-ohjelmassa. Marja-Liisa avustaa Davidia televisiotyössä ja jatkaa omaa työtään.

Ari ja Suvi Salminen

Salmiset toimivat Kansanlähetyksen kautta Saksassa, jossa he tekevät työtä maahanmuuttajien parissa. Ari Salmisen yhtenä tärkeänä tehtävänä on kääntää kristillistä kirjallisuutta turkin kielelle. Muita Salmisten työtehtäviä ovat mm. seurakuntatyö, tavoittava kirjapöytätyö, moskeijavierailut, saksalaisten kristittyjen tukeminen muslimien kohtaamisessa, käännös- ja tutkimustyö (islamin ja kristinuskon keskinäiset suhteet).

Hanna Oja-Nisula

Hanna on pastori ja toimii Tansanian evankelisluterilaisen kirkon Victoriajärven itäisessä hiippakunnassa. Hän osallistuu hiippakunnan evankelistakoulutukseen ja nuorisotyöhön. HannaToimii SLS ja Uusheräyksen lähettinä.

Sairaanhoitotyö

Seurakunta tukee Kylväjän kautta sairaanhoitotyötä Keski-Aasiassa vielä vuoden 2018 loppuun asti.

Raamattu Suomen suvuille

Seurakunnalla on kannatussopimus Pipliaseuran kanssa Raamattu Suomen suvuille -projektissa. Venäjällä asuu n. 2,7 miljoonaa kielisukulaistamme. Raamattua on tarkoitus kääntää 12 sukukielelle.

Kurikan Inkerin ystävät

Kurikan Inkerin ystävät tukevat työtä Hietamäen seurakunnassa Pietarin lähellä.

Jurvan kappeliseurakunnan nimikkolähetit ja kohteet

Pia ja Tero Ruotsala sekä lapset Vilja ja Viola

Ruotsalat toimivat lähetystyöntekijöinä Virossa SLS:n kautta. Pia on kirkon nuorisotyönohjaaja. Hän toimii Viron evankelisluterilaisen kirkon perhetyön koordinaattorina ja kehittää perheneuvontatyötä. Tero on fysioterapeutti. Hänen vastuullaan on apuvälinelainaamo vähävaraisille. Hän kehittää myös messumusiikkia koko Virossa.

Päivi ja Hiroaki Yoshimura sekä lapset Johanna ja Essai

Yoshimurat toimivat lähetystyöntekijöinä Japanissa Sley:n kautta. He työskentelevät Tokiossa Suomi-kirkolla japaninkielisessä seurakunnassa. Yoshimurat vastaavat kaikesta Suomi-kirkolla tapahtuvasta toiminnasta, josta keskeisin on jumalanpalveluselämän hoitaminen.  Jumalanpalveluksissa Hiroaki toimii sekä liturgina että saarnaajana Suomi-kirkolla järjestetään myös pienpiiritoimintaa. Näitä ovat mm. englanninkielinen raamattupiiri, suomen kielen piiri, ruokapiiri, käsityöpiiri sekä lasten tapahtuma. Opetustyön lisäksi heille kuuluu Suomi-kirkon hallinnollinen työ sekä rakennuksen ylläpidosta huolehtiminen.

Lisäksi olemme mukana tukemassa:

• Egyptissä Kairon slummien pyhäkoululaiset yhteistyössä Suomen Pipliaseuran kanssa.

• Israelissa tuemme Caspari-keskusta, joka julkaisee kirjallisuutta ja oppimateriaalia heprealaisille kristityille/ messiaanisille juutalaisille (Sekl). Voit käydä tutustumassa lisää Caspari-keskuksen sisältöön seuraavasta linkistä caspari.com/new/

• Ystävyysseurakunta Toksova Venäjällä

Jalasjärven kappeliseurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Marjo ja John Brownie

Browniet toimivat lähetystyöntekijöinä Papua-Uudessa-Guineassa Suomen Lähetysseura kautta. Marjo on filosofian maisteri, ja aineenopettaja. Hän toimii mussau-emirankielisessä raamatunkäännös- ja lukutaitotyössä.

Mirjam Harju

Mirjam on diakoni ja hän on kielikoulussa Japanissa Sley:n kautta. Hänen tavoitteenaan on seurakuntatyön kehittäminen. Kaksivuotiset japanin kieliopinnot hän aloitti lokakuun puolivälissä. Mirjam on myös alusta asti päässyt tutustumaan japanilaiseen seurakuntaelämään osallistuen sunnuntaisin jumalanpalveluksiin yhdessä Japanin evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa.

Marja-Liisa Ezzine

Helmikuun lopussa 2016 Marja-Liisan aviomies David siirtyi virallisesti eläkeläiseksi, mutta jatkaa silti pastorina kotikirkko-ohjelmassa. Marja-Liisa avustaa Davidia televisiotyössä ja jatkaa omaa työtään kesään 2017.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (sekl)

Lähettiperhe Itä-Aasiassa.

Lisäksi olemme mukana tukemassa:

Japanin ev.lut. kirkon työtä.