Kastetaulut

Kastetun lapsen nimi luetaan kirkossa jumalanpalveluksen yhteydessä tilaisuutta seuraavan viikon sunnuntaina. Kurikan kirkossa jumalanpalveluksen jälkeen vanhemmat saavat hakea lapsensa nimen kirkon lukupulpetista ja ripustaa sen kirkon aulassa olevaan kastetauluun. Vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit kutsutaan kirkkoon tuona pyhänä. Jos kukaan ei pääse kirkkoon, niin suntio ripustaa nimen kastetauluun.

Kastetauluun kerätään nimiä vuoden ajan. Taulu tyhjennetään tammikuussa loppiaisen jälkeisenä sunnuntaina (kasteen pyhänä). Silloin pidetään vauvakirkko ja vanhemmat saavat kastetaulussa olleen nimen muistoksi kotiinsa.

Ps. Jos lapsen nimeä ei saa lukea kirkossa tai laittaa kastetauluun tai lehden ja netin kirkollisiin ilmoituksiin, niin ilmoittakaa siitä kastepapille.

Kurikan kirkon kastetaulu
Kurikan kirkon kastettujen taulun on maalannut Inga Pyy ja se esittää kyyhkystä.   Jurvan kirkon kastepuun on maalannut Mikki Paajanen.
« Palaa takaisin ristiäiset sivulle