Retki Viroon

Retki Viroon

Viro

Ilmoittaudu tästä

Lähde tutustumaan mm. virolaisten ihmisten elämään ja lähettien Piia ja Tero Ruotsalan työhön Tallinnassa.

Seurakunta järjestää retken Viroon 31.8.-3.9. Matkalla tutustutaan Jurvan nimikkolähetteihin Piia ja Tero Ruotsalan työhön Tallinnassa, vieraillaan seurakunnissa Rakveren alueella Itä-Virossa ja tutustutaan alueen muihin nähtävyyksiin ja Viron historiaan.

Majoittuminen on Hostel Vinnissä 2-4 henkilön huoneissa. Tarkoituksena on olla mahdollisimman lähellä virolaisten ihmisten elämää. Lähtö on Jurvasta torstaina 31.8. klo 10.45, Kurikasta otetaan matkalaisia kyytiin klo 11.15 ja Jalasjärveltä klo 11.50. ”Yhden pysähdyksen taktiikalla” ajetaan Helsinkiin, josta laiva lähtee klo 18.30 kohti Tallinnaa. Yöpyminen on laivalla B4-hyteissä. Takaisin Helsinkiin laiva saapuu sunnuntaina 3.9. klo 15.30, joten kotiseudulla ollaan taas noin klo 21-22.

Matkan alustava hinta on 275 € henkilöltä. Hintaan sisältyvät bussikuljetukset, yöpyminen laivalla, majoitus vaatimattomassa Hostel Vinnissä, aamiaiset ja ohjelmaan merkityt vaatimattomat, mutta ravitsevat ateriat. Hostelissa on vuodevaatteet, mutta kylpypyyhe on syytä varata mukaan. Matkalaisilla tulee olla mukana voimassa oleva passi tai poliisin myöntämä henkilöllisyystodistus. Matkalaisilla pitää myös olla liikuntakykyä.

Vastuullisena matkanjärjestäjänä toimii PP Tilausmatkat Oy.

Ilmoittautuminen matkalle ensisijaisesti sähköisesti täällä. Tarvittaessa ilmoittautua voi myös kirkkoherranvirastoon, p. (06) 451 0112.

Alustava matkarunko

Torstai

Lähtö Jurvasta kirkon parkkipaikalta 10.45, Kurikasta 11.15 ja Jalasjärveltä 11.50. Ajellaan Pirkanhoviin, jossa pidämme tauon. Helsingin satamaan saavumme noin klo 17.15 josta M/s Europa vie meidät aamuksi Tallinnaan klo 18.30 lähtevällä vuorolla, yöpyminen laivalla B4 hyteissä.

Perjantai

Poistumme laivasta klo 8.00 ja syömme aamiaisen maissa. Päivä Tallinnassa ja tutustuminen mm. Jurvan nimikkolähettien Piia ja Tero Ruotsalan työhön. Ruokailemme noin klo 13 paikallisen lounaan ja lähdemme jatkamaan Tallinnaan tutustumista.

Illalla noin klo 18–19 saavumme Rakveren lähelle Vinnin taajamaan, jossa majoitumme Hostel Vinnissä 2-6 hlö huoneissa. Illallista nautimme hostellin tiloissa. Lähistöllä kauppa, josta voi ostaa esim. juomavettä ja muuta pientä tarpeellista.

Lauantai

Aamiainen hostellilla ja lähtö tutustumaan Rakveren ympäristöön, mm. Törmän seurakunnan toimintaan ja diakoniatyöhön.

Illalliselle palaamme Vinniin ja vapaat iltatoimet.

Sunnuntai

Aamiainen, lähtö hotellilta noin klo 9 hiukan kierrellen ja kaarrellen kohti Tallinnaa, jossa olemme klo 12. Kohti Helsinkiä lähdemme 13.30, jonne saavumme 15.30. Pohjanmaalla olemme siis klo 21–22 aikoihin.

Kurikan seurakunta

Virpi Skytte