Ajankohtaista seurakunnasta

Kirkkokahvit tarjotaan Kurikassa jatkossakin, uusia tekijöitä kaivataan rinkiin

25.9.2017 09.30

Seurakunnan alueneuvosto päätti viime keväänä, että jumalanpalvelusten jälkeen Kurikan kirkossa on tarjolla kirkkokahvit. Kirkkokahvit tarjoillaan vapaaehtoisvoimin.

”Ei ne kukaan ny oo vastustanukkaa!” toteavat Leena Muurimäki ja Tuula Linjala kysymykseen, onko kirkkokahvien keittäjiä ollut vaikea löytää.

Seurakunnan alueneuvosto päätti viime keväänä, että jumalanpalvelusten jälkeen Kurikan kirkossa on tarjolla kirkkokahvit. Alueneuvosto perusti niin sanotun kirkkokahvityöryhmän organisoimaan toimintaa. Työryhmään kuuluvat luottamushenkilöt Tuula Linjala, Leena Muurimäki ja Seppo Talvitie sekä työntekijöistä Matti Miilumäki, Aija Niemelä ja nyt myös Teemu Leino.

Työryhmä kokoontui tarkastelemaan syksyn alussa loppuvuoden kirkkokahvituksia. Kokemus kirkkokahveista on osoittautunut hyväksi ja käytäntöä jatketaan edelleen. Käytäntö on toki vielä alussa ja työryhmä pohtikin, että olisi tärkeää saada jo tässä vaiheessa uusia ihmisiä mukaan rinkiin. Kirkkokahvien keittäjät ja kattajat tarvitaan joka pyhä, mikäli seurakunta ei itse tarjoa kahveja seurakuntakeskuksessa esimerkiksi jonkin juhlan yhteydessä. Myöskään konfirmaatioiden ja joidenkin erityispyhien yhteydessä ei järjestetä kirkkokahveja.

Mikäli joku innostuu tulemaan mukaan kirkkokahvirinkiin, niin voi ottaa rohkeasti yhteyttä esimerkiksi Leena Muurimäkeen. Kyseessä on helppo ja mukava, mutta arvokas, palvelutehtävä, joka ei vaadi liikaa sitoutumista. Kirkkokahveja onkin sanottu joskus kolmanneksi sakramentiksi. Niistä pidetään siis kiinni jatkossakin, mutta edelleen seurakunta tekee yhteistyötä eri tahojen ja järjestöjen kanssa esimerkiksi kirkkopyhien ja messukumppanuuden merkeissä.

Kuvassa kirkkokahvityöryhmä (vas.) Tuula Linjala, suntio Matti Miilumäki, Leena Muurimäki ja Seppo Talvitie tarkastelevat loppuvuoden pyhiä ja niihin liittyviä kirkkokahveja Kurikan kirkon sakastissa.