Hautaus ja hautojen hoito

Kurikan seurakunnan alueella sijaitsee seitsemän eri hautausmaata.

Katso lisätietoa hautajaisista täältä »

Maisema Kurikan hautausmaalta, joki taustalla.

Alla olevat hinnastot ovat voimassa kaikilla Kurikan seurakunnan hautausmailla (kanta-Kurikassa, Jalasjärvellä ja Jurvassa).

Hautainhoitosopimusten hinnasto

Mikäli toivotaan, että seurakunta hoitaa hautaa kesällä, tulee tehdä haudanhoitosopimus seurakunnan kanssa.

Alla oleva hinnasto on voimassa 1.1.2017 lähtien kaikilla Kurikan seurakunnan hautausmailla.
Yksi hautapaikka tarkoittaa yhtä leveysmetriä hautapaikoilla.

Hautapaikkojen lkmKesähoito, sis. kukat5 vuoden hoitosopimus
1 paikka60 €320 €
2 paikkaa68 €360 €
3 paikkaa76 €400 €
4 paikkaa84 €440 €
5 paikkaa92 €480 €
6 paikkaa100 €520 €
Lisäpaikat+ 10 €/m40 €/m

Hoitoon kuuluu kesällä

• kukkien istuttaminen ja hoito
  • rikkaruohojen ja roskien poistaminen
  • ruohon kylväminen, leikkaaminen sekä muu hauta-alueen kunnossapito

Haudanhoitosopimukset

Edellisenä kesänä päättyneiden haudanhoitosopimusten asiakkaille lähetetään automaattisesti uusi hoitotarjous ennen uuden kesäkauden alkua. Mikäli päättynyt sopimusmuoto ei ole enää käytössä, tarjotaan sitä lähinnä olevaaa hoitosopimusta.

Maksamalla tarjouslaskun eräpäivänä varmistat, että hoitosopimus astuu voimaan kesän 2021 hoitokaudella. Haudanhoitosopimus astuu voimaan hautainhoitotarjouksessa mainitun summan maksamisen jälkeen.

Yhteydenotot:

Haudanhoitosopimuksista voi laittaa sähköpostia: haudanhoitosopimukset.kurikka@evl.fi tai voi soittaa numeroon 040 688 1501 (Kirsi Pohjola, seurakuntatoimiston aukioloaikoina). Kesän 2021 uusista haudanhoitosopimuksista tulee olla yhteydessä viimeistään 21.5.2021.
 Seurakuntatoimiston aukioloajat löytyvät tästä

Hautapaikan haltijalla ei ole oikeutta ilman kirkkoneuvoston lupaa muuttaa haudan asua niin, että se oleellisesti vaikuttaa hoitoon. Seurakunnalla on oikeus tehdä haudalla hoidon kannalta tarpeellisia muutoksia. Seurakunta ei ole vastuussa vahingosta, jonka aiheuttaa sota, ilkityö, luonnonvoimat tai muut seurakunnasta riippumattomat syyt.

Haudan hoitoon käytetään hoitoaikana pääoma ja sen korot. Mikäli kustannukset nousevat, on seurakunta oikeutettu muuttamaan hoitotapaa siihen käytettävien varojen mukaisesti.

Hautapaikkamaksut

Alla oleva hinnasto on voimassa 1.1.2020 lähtien kaikilla Kurikan seurakunnan hautausmailla.

Kotipaikka-
Ulkopaikka-
30 v. arkkuhauta, per hautapaikka
 norm. syvyys150300
 syvähauta200400
Määräaikaishautojen hallinta-ajan jatkaminen 30 v., per hautapaikka150150
Uurnahauta 30 v., koko 1 m x 1 m150300
Määräaik.  hallinta-ajan jatkaminen 30 v., per uurnahauta150150
Uurnapaikka muistolehdossa, 30 v.50100
Sirottelupaikka50100

Hautapaikka on ilmainen henkilölle, jonka kotipaikka on Kurikka ja jolla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelutunnus, rintamatunnus tai veteraanitunnus tai näihin rinnastettava tunnus. Myöskään hautausmaksua ei tällöin peritä. Vapautus koskee myös ko. henkilön aviopuolisoa.

Hautaamismaksut

Puolison nimen kaiverrus vainajan nimen kaiverruksen yhteydessä250
Puolison kuolinajan kaiverrus hautajaisten jälkeen100
Nimilaatta Jurvassa tai Jalasjärvellä, €100