Yhteisvastuu 2021 auttaa ikäihmisten taloudellisessa hädässä

Monet vanhukset elävät taloudellisessa ja sosiaalisessa ahdingossa, jota koronaepidemia on vielä korostanut. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021.

Yhteisvastuukeräykseen voit lahjoittaa:

Seurakuntamme nettilahjoitussivulle osoitteessa yhteisvastuu.fi/kurikka

TAI

Yhteisvastuun pankkitileille:

Aktia FI82 4055 0010 4148 41

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Lisää lahjoitukseesi seurakuntamme viitenumero 307282.

TAI

MobilePayn kautta. Kurikan seurakunnan oma MobilePay-numero on 92380.

Kirkkopalvelujen keräyslupa RA/2020/639.

Kurikan seurakunnassa ei toteuteta listakeräystä. Yhteisvastuutapahtumien järjestämisessä noudatetaan AVI:n ohjeita.

Yhteisvastuukeräyksen tapahtumat Kurikan seurakunnassa vuonna 2021

Mikäli koronatilanne mahdollistaa:

Yhteisvastuulounaat 21.3. Jurvassa ja 28.3. Kurikassa

Jalasjärven Kevätrieha 30.4.

Lipaskeräykset 26.3. Jalasjärvellä ja 9.4. Kurikassa

Osallistu sinäkin keräykseen ja ole sitä kautta tukemassa taloudellisessa ahdingossa eläviä ikäihmisiä!

Kuvassa yhteisvastuukeräyksen punainen sydän, jossa risti keskellä.

Yhteisvastuu on auttanut hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa jo vuodesta 1950 lähtien.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Kuva Yhteisvastuulounaan tarjoilupöydästä.

Keräyksen tuotto käytetään 2021:

• 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
  • 10 % tuotosta menee Seurakuntaopiston kokoamalle kansanopistoverkostolle, joka tulee toteuttamaan yhteisvastuuvaroilla ikäihmisille maksutonta digitaitojen opastusta lyhytkursseina vuodesta 2022 alkaen. Opetuksessa käydään läpi  esimerkiksi pankki-, Kela- ja virastoasiointia tietokoneen välityksellä sekä opastetaan laitteiden käytössä ja ongelmakohdissa.
  • 10 % tuotosta Kirkon diakoniarahastolle  ikäihmisten taloudelliseen auttamiseen ja elämänlaadun kohentamiseen. Diakoniarahaston avustukset haetaan paikallisseurakuntien diakoniatyön kautta, jossa hakijoiden avuntarve tunnetaan ja jokainen avuntarvitsija kohdataan.
  • 20 % tuotosta käytetään ikäihmisten ahdingon helpottamiseen oman seurakunnan alueella ruokapankin kautta.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja esimiehenä toimii Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo.