Yhteisvastuu 2022 — koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen

Pandemia on koetellut lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Koronan lieveilmiöitä kohdanneet nuoret tarvitsevat nyt tukea ja turvallisia aikuisia arkeen. Keräys kohdentuu erityisesti 15-19 vuotiaisiin nuoriin. Lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen voit antaa kasvavalle ikäpolvelle valoisamman tulevaisuuden, esimerkiksi Saapas-toiminnan kautta, joka on osa kirkon etsivää nuorisotyötä. Keräys alkaa 6.2.2022.

Yhteisvastuukeräykseen voit lahjoittaa:

Seurakuntamme nettilahjoitussivulle osoitteessa yhteisvastuu.fi/kurikka

TAI

Yhteisvastuun pankkitileille:

• Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Lisää lahjoitukseesi seurakuntamme viitenumero 307282.

TAI

MobilePayn kautta. Kurikan seurakunnan oma MobilePay-numero on 92380.

Kirkkopalvelujen keräyslupa RA/2020/639.

Mikäli koronatilanne sallii, Yhteisvastuun hyväksi järjestetään seuraavat tapahtumat:

17.2. Jurvan YV-tapahtuma

24.2. Kurikan kirjakirppis ja talvirieha seurakuntakeskuksella

1.3. Jalasjärven kirjakirppis ja hernerokkapäivä seurakuntatalolla.

29.4. Jalasjärven vapputapahtuma seurakuntatalolla

29.4. Jurvan vapputapahtuma seurakuntatalolla

24.5. Kaikenikäisten Kevät-tapahtuma Saukkorannassa

Kuvassa yhteisvastuukeräyksen punainen sydän, jossa risti keskellä.

Yhteisvastuu on auttanut hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa jo vuodesta 1950 lähtien.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-toukokuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Kuva Yhteisvastuulounaan tarjoilupöydästä.

Keräyksen tuotto käytetään 2022:

• 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
  • 20 % tuotosta ohjataan kirkon Lasten ja nuorten keskukselle, joka kehittää muun muassa etsivän nuorisotyön Saapas-toimintaa tarjoten lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen.
  • 20 % tuotosta ohjataan Kurikan seurakunnan diakoniatyöhön, jolla autetaan ahdingossa olevia lapsia ja nuoria.

Keräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti ja esimiehenä toimii Arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen.