Nuoria ehdokkaita kuvassa. Asetu ehdolle jos haluat vaikuttaa seurakuntasi tulevaisuuteen!

Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen

Marraskuussa 2018 äänestetään seurakuntaasi uudet päättäjät seuraavaksi neljäksi vuodeksi. He päättävät siitä, millaisia linjauksia  seurakunnassa seuraavina vuosina tehdään ja mihin varoja käytetään. Luottamushenkilöt valitsevat myös jäseniä kirkolliskokoukseen, jossa päätetään kirkon yhteisistä asioista.

Kuka voi olla ehdokas?

Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka

• täyttää 18 vuotta viimeistään 18.11.2018.
  • on seurakunnan jäsen viimeistään 17.9.2018.
  • antaa kirjallisen suostumuksen ehdokkaaksi asettumisesta
  • on kristillisestä vakaumuksestaan tunnettu
  • ei ole vajaavaltainen

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018 Ennakkoäänestys on 6.-11.2018.

Äänestäjälle

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Oman valitsijayhdistyksen perustaminen

Jos et löydä seurakunnastasi itsellesi sopivaa vaalilistaa, oman listan voi perustaa keräämällä vähintään 10 oman seurakunnan äänioikeutettua jäsentä valitsijayhdistykseksi.

Tietoa valitsijayhdistyksen perustamisesta

Perustamisasiakirjat tulee toimittaa 17.9. klo 16 mennessä Kurikan kirkkoherranvirastoon (Kurikantie 21, 61300 Kurikka)

Ennakkoäänestyspaikat

Tulevat ennakkoäänestyspaikat kirjataan pian sivuillemme.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

Seurakuntavaalit 2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

OHJEITA: Kurikan seurakuntaan valitaan vaaleissa ainoastaan kirkkovaltuusto. Ohjeessa olevat maininnat seurakuntaveunostosta eivät koske Kurikan seurakuntaa.

Vaalilautakunnan kuulutukset

Tulevista linkeistä näet vaalilautakunnan viimeisimmät kuulutukset.

Ehdokasasettelu 6.8.

Äänioikeutettujen luettelo 17.8.