Kirkkokonsertti

Jalasjärven kirkko

Anu Vuorenmaa, sopraano ja Maarja Korts, urut

Ohjelmassa Duruflé, Dvorak, Franck, Arro, Schubert, Verdi. Vapaa pääsy, ohjelma 10 € . Tervetuloa!

Konsertti alkaa ranskalaisen urkurin ja säveltäjän Maurice Duruflén (1902 - 1986) teoksen op. 4 osalla Koraalivariaatiot, jossa keskiaikainen laulu Veni Creator Spiritus, vuorottelee urkuosuuksien kanssa. Veni Creator -hymni löytyy suomalaisetsa virsikirjasta virtenä 111 Oi Pyhä Henki, Herramme. Teoksen päätteeksi yleisöllä on mahdollisuus Anun johdolla laulaa yhdessä virsi suomen kielellä.
Romantiikkaa edustavat säveltäjänimet Franck, Dvorak, Schubert ja Verdi. Konsertissa kuullaan muun muassa Antonin Dvorakin (1841 - 1904) kolme psalmiteksteihin sävellettyä laulua ja Franz Schubertin (1797 - 1828) lauluista rakastettu Ave Maria. Toisena urkusoolona kuullaan osia virolaisen säveltäjän ja urkurin Edgar Arron (1911 - 1978) kansainvälisestikin tunnetusta, värikkäästä ja kekseliästä teoksesta 56 virolaista kansansävelmää uruille.

Anu Vuorenmaa (s. 1961) on ähtäriläinen musiikin ammattilainen: kanttori, laulupedagogi, laulaja ja musiikkiterapeutti. Musiikin maisterin tutkinnon hän suoritti Sibelius-Akatemiassa v. 1985 ja muutaman vuoden kuluttua Sibelius-Akatemian korkeimman solistisen kurssitutkinnon laulussa. Tällä hetkellä hän toimii musiikkiterapeuttina, laulunopettajana ja erityismusiikinopettajana sekä kuoronjohtajana Ähtärissä ja Seinäjoella. Hänellä on musiikkialan yritys Laulun Talo.

Maarja Korts (s. 1977) on v. 2020 aloittanut työn Jalasjärven kappeliseurakunnan kanttorin virassa. Suomessa hän on työskennellyt kanttorina mm. Kurikan alueseurakunnassa, Seinäjoen, Tornion, Rovaniemen ja Kemijärven seurakunnissa. Maarja on opiskellut kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa Tallinnassa Georg Otsin musiikkikoulussa (1995-1999) sekä Viron Musiikkiakatemiassa (1999-2004). 2006-2008 hän täydensi opintojaan Lyypekin Musiikkikorkeakoulussa. 2019 valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion yksiköstä, pääaineena kirkkomusiikki ja syventymiskohteena urut (tasosuoritus A).

Jalasjärven kappeliseurakunta

Jalasjärven kappeliseurakunta