Koskuen kirkko

Pyhäinpäivä, "Pyhien yhteys"

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä.

Messun yhteydessä sytytetään kynttilät Koskuella hautausmaajuhlasta 2019 heinäkuun 2020 loppuun siunattujen nimet ja sytytetään heille muistokynttilä.

Liturgi: Tapani Virkkala
Kanttori: Maarja Korts