Elokuun illan säveliä

to 12.8. kello 19.00
Elokuun illan säveliä Elokuun illassa soi kesän tuoksuja ja tunnelmia. Händelin teoksessa Flammende Rose  lumoudutaan puutarhojen kuningattaren, liekehtivän ruusun kauneudesta.  Tuttuja kotimaisia säveltäjänimiä ovat Merikanto ja Melartin yksinlauluineen. Ranskalaisia sävyjä konserttiin tuo Saint-Saëns, jonka sarjasta Eläinten karnevaali kuullaan rakastettu Joutsen, nyt huiluesityksenä.  Urkusooloina kuullaan barokin ja romantiikan aikakauden sävellyksiä.  Leena Kosola suoritti Sibelius-Akatemian solistisella osastolla yksinlaulun diplomitutkinnon Tellervo Pajamiehen johdolla erinomaisin arvosanoin 1982, ensikonsertti Sibelius-Akatemian konserttisarjassa 1983. Timo Mustakallio-voitto 1980, 3.sija Lappeenrannan yksinlaulukilpailussa 1981. Jatko-opintoja sekä oopperakiinnityksiä 1980-luvulla Deutsche Oper am Rheinissa (Düsseldorf-Duisburg) sekä Dortmundin oopperassa. Ooppera- tehtäviä mm. Savonlinnan Oopperajuhlilla, Tampereen Oopperassa sekä Seinäjoen oopperayhdistyksen produktioissa. Solisti- ja konserttiesiintymisiä useissa eri kokoonpanoissa kotimaan lisäksi mm. Ruotsissa, Eestissä ja Unkarissa. Toiminut vuodesta 1986 alkaen Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston yksinlaulun vastaavana opettajana. Luottamustehtäviä mm. Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston opettajat, EMO ry:ssä sekä OAJ:n Seinäjoen paikallisyhdistyksessä.   Maria Besis valmistui huilunsoiton opettajaksi Keski-Pohjan- maan ammattikorkeakoulun musiikin ja taiteen yksiköstä jouluna 2005. Opintojen jälkeen hän on suorittanut huilunsoiton A-tutkinnon täysin arvosanoin Metropoliassa Helsingissä. Nykyään Maria toimii huilunsoiton opettajana Etelä-Pohjanmaan  ja Lapuan musiikkiopistoissa sekä musisoi freelancerina säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa ja orkestereissa kuten Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri sekä Seinäjoen kaupunginorkesteri sekä toimii tapahtumajärjestäjänä omissa tapahtumissaan.      Maarja Korts on toiminut vuodesta 2020 alkaen Kurikan seurakunnan Jalasjärven kappeliseurakunnan kanttorin virassa. Suomessa hän on työskennellyt kanttorina mm. Seinäjoen, Tornion, Rovaniemen ja Kemijärven seurakunnissa. Maarja on opiskellut kirkkomusiikkia ja urkujensoittoa Tallinnassa Georg Otsin musiikkikoulussa (1995-1999) sekä Viron Musiikkiakatemiassa (1999-2004). Vuosina 2006-2008 hän täydensi opintojaan Lyypekin Musiikkikorkeakoulussa. 2019 valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian Kuopion yksiköstä, pääaineena kirkkomusiikki ja syventymiskohteena urut (A-tutkinto).
Jalasjärven kirkko

Klassista laulu- ja soitinmusiikkia Händelistä Merikantoon. Tervetuloa kuuntelemaan!

Leena Kosola, sopraano
Maria Besis, huilu
Maarja Korts, urut ja piano

Vapaa pääsy, ohjelma 10€

Elokuun illassa soi kesän tuoksuja ja tunnelmia. Händelin teoksessa Flammende Rose lumoudutaan puutarhojen kuningattaren, liekehtivän ruusun kauneudesta.

Urkusooloina kuullaan barokin ja romantiikan aikakauden sävellyksiä.

Maria Besis valmistui huilunsoiton opettajaksi Keski-Pohjan- maan ammattikorkeakoulun musiikin ja taiteen yksiköstä jouluna 2005. Opintojen jälkeen hän on suorittanut huilunsoiton A-tutkinnon täysin arvosanoin Metropoliassa Helsingissä. Nykyään Maria toimii huilunsoiton opettajana Etelä-Pohjanmaan ja Lapuan musiikkiopistoissa sekä musisoi freelancerina säännöllisesti erilaisissa kokoonpanoissa ja orkestereissa kuten Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri sekä Seinäjoen kaupunginorkesteri sekä toimii tapahtumajärjestäjänä omissa tapahtumissaan.?

Jalasjärven kappeliseurakunta

Jalasjärven kappeliseurakunta