Jukka Perko Avara

su 22.8. kello 16.00
Saksofonisti ja kaksi kitaristia kalliolla meren äärellä, taustana synkän näköinen taivas.
Kurikan kirkko

Saksofonisti Jukka Perkon virsiversiot ovat puhutelleet kuulijoitaan jo yli kahden vuosikymmenen ajan. Tervetuloa konserttiin!

Suomen nimekkäimmän saksofonistin, Jukka Perkon, virsilöytöretkien merkkipaaluiksi ovat muodostuneet albumit Kaanaanmaa ja Maan Korvessa. Kurikan konsertissa yhdistyvät Perkon sielukkaat virsiversiot ja hänen Avara-trionsa vahvasti kerronnallinen ilmaisu.

Perimmäisten kysymysten äärellä yhtye versioi virsiä sielukkaasti pelkistäen. Toisinaan totuutta ja kauneutta etsiessään kolmikko päätyy musiikissaan maisemiin, joihin löytää vain eksymällä. Rohkeus ja nöyryys, tradition kunnioitus ja uuden etsiminen, niukkuus ja runsaus, akustisuus ja sähköisyys – trion heittäytyessä näiden vastakohtien vietäväksi kotoiset virtemme saavat uudenlaisen elämän.

Jukka Perko, saksofoni
Teemu Viinikainen, akustinen kitara
Jarmo Saari, sähkökitara

Käsiohjelma 10 euroa

Kurikan kirkko on tila, jossa konsertti on mahdollista toteuttaa THL:n koronaturvallisuusohjeita noudattaen. Pidetään turvavälit sekä liikkeellä ollessa että istuessa, ja käytetään maskeja, jos mahdollista. Tervetuloa!

Johtava kanttori
Virastotalo, Kurikantie 21