Joulumarkkinat

to 25.11. kello 16.00 - 18.00
Joulukranssi
Kurikan seurakuntakeskus

Tervetuloa Joulumarkkinoille Kurikan seurakuntakeskukseen!

Tunnelma ja kotitekoisten herkkujen maku suuntaavat ajatuksia jouluun

Kurikan seurakunnan joulumarkkinoiden helmiä ovat tunnelma ja kotitekoisten herkkujen tarjoaminen ostajille. Perinteisillä joulumarkkinoilla tunnelman luojana kokoontuvien ihmisten lisäksi on seurakunnan kuorojen Joululaulujukebox. Tänä vuonna mukana on myös syksyllä aloittanut tenavakuoro. Oman toivejoululaulun kuulee kahdella eurolla.

Neljännet joulumarkkinat järjestetään torstaina 25.11.2021. Tänäkin vuonna korona-ajan turvavälit huomioidaan asettelemalla myyntipöydät väljästi seurakuntakeskuksen tiloihin. Kuorot laulavat ison salin perällä ja kahviossa on tilaa istua joululaulujen ja -tuoksujen tunnelmaan. Riisipuuroa ja soppaa voi syödä paikan päällä, mutta niitä riittää myös ostajan astiassa kotiin vietäväksi. Markkinat ovat myös paikka pysähtyä joulukahveille.

Myyntipöydissä on tarjolla perinteisiä joululeivonnaisia (myös gluteenittomia) ja - laatikoita (ainakin maksa, lanttu, porkkana, peruna). Muiden makeiden ja suolaisten herkkujen lisäksi myös kotona leivottua leipää ja karjalanpiirakoita. Pöydistä löytyy myös havukransseja, villasukkia ja muita kädentaidon tuotteita. Tietysti tarjolla on myös pika-arpoja.
Jokainen myyntipöytää pitävä diakoniapiiri, ryhmä tai yleishyödyllinen yhteisö, joka lähtee mukaan, maksaa 30 % myyntituotosta diakoniatyölle. Joulumarkkinoiden tuotto kokonaisuudessaan käytetään diakoniatyön ruoka-apuun. Hyvä laitetaan siis kiertämään. Kun joulumarkkinoilla kävijä ostaa arvan, käsitöitä tai maksalaatikkoa, hän samalla kartuttaa diakoniatyön asiakkaan joulukassia, joka myös sisältää maksalaatikkoa ja muuta jouluruokaa.

Lisätietoja Pirjo Sariola 22.11. mennessä 0503498466

Johtava diakoniatyöntekijä
Seurakuntakeskus, Kurikantie 21
61300 Kurikka

Lue tarkempi esittely lisätiedoista.

Vastuualueet:
Alueseurakunnan asiakastyö vastaanotolla ja kodeissa. Diakoniatyön suunnittelu ja kehittäminen koko seurakunnan alueella sekä Kurikan alueseurakunnan ja Jurvan kappeliseurakunnan Ruokapankki.

Aluevastuu ja diakoniapiiri:
Kurikan keskustan ja Jyrän alue. Kirkonkylän diakoniapiiri ja Jyrän päiväpiiri.