Mustarastas -yhtyeen konsertti

su 7.8. klo 18.00
Folk-yhtyeen seitsemän muusikkoa soittimiensa kanssa vanhan kaupungin mukulakivikadulla

Jalasjärven kirkko

Folk-yhtye Mustarastas

Espoon Tapiolassa 1994 perustettu folk- yhtye Mustarastas täyttää tänä vuonna 27 vuotta. Yhtyeen musiikissa soi kansanmusiikille tunnusomaiset akustiset kielisoittimet, haitari, viulu, nyckelharpa, basso ja tinapilli. Myös moniääninen laulu on erittäin vahvaa. Mustarastaalla on vahvasti suomalaiskansallinen sointi, mutta siitä on helppo erottaa myös irlantilaisen kansanmusiikin sävyjä.

Mustarastaan teksteissä usein yhdistyy Suomen kansan luonteen tummat sävyt ja kristillinen traditio, mutta tekstien tunnustuksellisuudesta huolimatta kerronta noudattaa kansanmusiikille ominaista tarinointia ja kieli on myös tyylin mukaista. Sävellykset ja sanoitukset ovat etupäässä Kari Haapalan käsialaa, mutta myös muiden yhtyeen jäsenten kädenjälki on vahvasti edustettuna.

Mustarastaan musiikki on rikkonut rajoja ja tavoittanut niin nuoret kuin vanhemmatkin kuulijat. Yhtye valittiin Kaustisten folkmusic -festivaalien juhlayhtyeeksi 2002. Yhtye on julkaissut ensimmäisen levynsä jo 1994, ja tuorein, "Purjeenpaikkaaja"-albumi on julkaistu 14.2. 2019. Se on jo yhtyeen 11. CD.

Mustarastas on: Susanna Eronen -laulu ja -tinapillit, Laura Airola -viulu, Kerttu Vuento -haitari, Tiro Rohkimainen -basso, Aki Hauru -mandoliini ja irlantilainen buzuki, Kari Haapala -kitara ja laulu.

Konserttiin on vapaa pääsy.
Järjestää seurakunnan musiikkityö

• Musiikki Musiikki