Talvikuutamolla -konsertti

su 12.2. klo 15.00
Teksti: Talvikuutamolla. Laulajien Leena Kosolan ja Vuokko Saariahon ja pianisti Mari Taivalmaan kuvat

Jalasjärven kirkko

Leena Kosola, sopraano
Vuokko Saariaho, altto
Mari Taivalmaa, piano

Sopraano Leena Kosola, altto Vuokko Saariaho ja pianisti Mari Taivalmaa virittäytyvät talvisiin tunnelmiin Jalasjärven kirkossa sunnuntaina 12.2. klo 15.

Konsertin alkuosa koostuu barokin mestareiden teoksista kuten J.S.Bachin H-molli messu ja Händelin oratoriot Juudas Makkabealainen ja Messias, joista kaikista kuullaan sopraanon ja alton duetot. Barokista siirrytään romantiikan aikakaudelle, Johannes Brahmsin pariin. Suomalaista musiikkia edustavat Sibelius ja Madetoja. Mari Taivalmaan pianosoolot täydentävät kokonaisuutta. Konsertin jälkipuoliskolla kuullaan Ave Maria- lauluja, tunnetuimpana niistä Franz Schubertin sävelittämä. Iltapäivän päättää italialaisen belcanton eli ns. kauniin laulun mestarin, Vincenzo Bellinin tällä hetkellä hyvin ajankohtainen duetto, Angiol di Pace, Rauhan enkeli.

Leena Kosola ja Vuokko Saariaho ovat molemmat Sibelius-Akatemiasta valmistuneita musiikin maistereita. Leena Kosola on toiminut päätyökseen pitkään Etelä-Pohjanmaan musiikkiopiston laulun lehtorina ja konsertoi säännöllisesti eri kokoonpanoissa. Kauhavalta kotoisin oleva, Espoossa asuva Vuokko Saariaho toimii sekä yksityisenä laulupedagogina että freelance-laulajattarena.

Mari Taivalmaa on valmistunut pianopedagogiksi Keski-Suomen konservatoriosta sekä filosofian maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineinaan musiikkikasvatus ja musiikkitiede. Hän työskentelee Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa säestäjän toimessa ja esiintyy myös monipuolisesti pianistina eri kokoonpanoissa. Taivalmaa on lisäksi vuosien ajan ollut harjoituspianistina suurissa produktioissa kuten Seinäjoen kaupunginorkesterin pääsiäisen ajan passiot ja Ilmajoen musiikkijuhlien oopperat.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €. Tervetuloa!
  • Musiikki Musiikki

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Jalasjärven kappeliseurakunta