Iltamusiikki: laulua, pianomusiikkia ja yhteisvirsiä

ke 12.6. klo 18.00
Jalasjärven kirkko, sininen taivas ja tekstinä iltamusiikin aika, paikka ja esiintyjät

Jalasjärven kirkko

Mari Rahkola, laulu
Tapio Tolppanen, piano
Maarja Korts, urut

Kauhajokinen yksinlaulun harrastaja Mari Rahkola esittää klassisia lauluja eri aikakausilta Jalasjärven musiikkiopiston pianonopettajan Tapio Tolppasen säestyksellä. Tapio soittaa myös muutaman kesäisen pianosoolon. Yleisö pääsee laulaman tuttuja virsiä kanttori Maarja Kortsin urkusäestyksellä. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Ohjelma:

Alessandro Scarlatti: O cessate di piagarmi
Georg Friedrich Händel: Chi sprezzando
Franz Schubert: Seligkeit
Johannes Brahms: Der Gang zum Liebchen

Virsi 571 Jo joutui armas aika

Oskar Merikanto: Valse lente
Jean Sibelius: Kuusi

Virsi 584 Siunaa ja varjele meitä

Karl Collan: På Roines strand
Oskar Merikanto: Soi vienosti murheeni soitto
Tauno Pylkkänen: Pastorale
Franz Schubert: Ave Maria

Virsi 548 Tule kanssani, Herra Jeesus

Mari Rahkola on kauhajokinen vastavalmistunut jalkahoitaja-yrittäjä, kahden pojan äiti ja maatalon emäntä. Hän on opiskellut klassista yksinlaulua Romuald Podlesnyn johdolla useita vuosia. Laulajana Mari on esiintynyt perhetapahtumissa ja konserteissa. Yksinlaulun ohella hän on ollut aktiivinen kuorolaulaja aloittaen seurakunnan lapsikuorosta n. 5-vuotiaana. Kuorolaulua harrastava isä houkutteli 17-vuotiaan Marin Kauhajoen kamarikuoroon. Tuosta on kulunut jo kolmisenkymmentä vuotta ja sillä tiellä hän on edelleen. Rahkola on ollut mukana myös Ilmajoen musiikkijuhlien oopperakuorossa. Lapsuusvuosina aloitettu sellonsoitto ja tuolloin aktiivinen orkesteritoiminta ovat olleet hyvänä pohjana laaja-alaiseen musiikin harrastamiseen.

Tapio Tolppanen on toiminut piano-opettajan ja säestäjän virassa Jalasjärvellä (nyk. Kurikan musiikkiopistossa) vuodesta 2010. Hän on tehnyt klassisen pianonsoiton ammattiopinnot ja solistiset erikoistumisopinnot Jyväskylässä Oleg Manturin johdolla, ja opiskellut myös pop/jazz-musiikkia, kamarimusiikkia ja lied-pianonsoittoa. Tolppanen on opettanut aiemmin pianonsoittoa myös Jyväskylässä, Kuopiossa, ja Tampereella, ja esiintyy sekä soolona, että klassisen ja kevyen musiikin eri kokoonpanoissa.
  • Musiikki Musiikki

Jalasjärven kappeliseurakunta