Ajankohtaista seurakunnasta

Kakkukahvit jumalanpalveluksessa kastettaville lapsille

13.8.2018 09.20

hannah-olinger-562175-unsplash_XL.jpg

Kurikkalaiset vauvat saavat jatkossa kastejuhlan kakkukahvit ja tilat ilmaiseksi, mikäli heidät kastetaan pääjumalanpalveluksen yhteydessä.

Kirkkoneuvosto päätti 26.6.2018 olevassa kokouksessaan, että seurakunta tarjoaa jumalanpalveluksen yhteydessä toimitetun kasteen jälkeen kastekahvit tavanomaisine tarjoiluineen*. Sekä vapautuksen tilavuokrasta, kun kastettava lapsi asuu Kurikassa. Päätös koskee siis koko seurakunnan alueella asuvia kastettavia lapsia.

Esityksen perusteluissa todettiin, että myös piispa Simo Peura on toistuvasti pyrkinyt tukemaan sitä, että lapsia kastettaisiin jumalanpalvelusten yhteydessä.

Kirkkoneuvosto hyväksyi esityksen yksimielisesti.

*Tavanomainen tarjoilu tarkoittaa siis täytekakkukahvitarjoilua. Mikäli suunnitelmissa on isompi ruokailu kastejuhlassa, tulee se hoitaa omin kustannuksin käyttäen keittiöpalveluille vahvistettua hinnastoa.

Lisätietoja antaa kirkkoherra Heikki Sariola, puh. 040 505 1482.