Taloudellinen tuki

Kesän ajan diakoniavastaanotot:

Kurikka   040 6881507     

(SULJETTU 11.-28.7.)

Jalasjärvi 040 6881505     

(SULJETTU 12.-28.7.)

Jurva       040 6881506       

(SULJETTU 30.5., 5.-31.7. ja 2.-11.8.) 

Hätätilanteessa ota yhteys Kurikan diakoniatoimistoon

Taloudellinen apu annetaan ensisijaisesti ruokakasseina. Jalasjärvellä on lisäksi hävikkiruokajako tiistaisin klo 13 seurakuntatalolla. Tämän lisäksi seurakunta on mukana Kirkkopalveluiden ESR+-hankkeessa, jossa apu annetaan 40 euron maksukortteina. Maksukortin saamisen edellytyksenä on diakoniatoimistossa todennettu asiakkaan vähävaraisuus ja juuri tämänhetkinen akuutti taloudellinen hätä. Kurikan seurakuntaan myönnettyjä maksukortteja on erittäin rajallinen määrä. 

Diakoniatoimistot:
Kurikka ma ja ti klo 9-11, ke klo 11-13  (toimiston puh.nro 040 6881507)
Jalasjärvi ti 9-11 (toimiston puh.nro 040 6881505)
Jurva to klo 9-11  (toimiston puh.nro 040 6881506)

Ruokakassit sisältävät seurakunnan ostamaa ja/tai lahjoitusvaroilla ostettua ruokaa ja kouluilta saatua ylijäämäruokaa, hätätilanteessa myös vaippoja ja pesuaineita. Ruokakasseja haetaan diakoniatoimistojen vastaanottoaikoina. 

Miten apua saa?

Taloudellinen tilanne kartoitetaan keskustelussa diakoniatyöntekijän kanssa. Keskusteluun voi tulla vastaanottoaikana tai sopia henkilökohtaisen ajan työntekijän kanssa. Ruokakassin saamisen edellytys on tiukka taloudellinen tilanne ja/tai elämän tämänhetkinen kriisitilanne. Ruokakasseja voi saada rajoitetun määrän kalenterivuoden aikana.  Erityisissä kriisitilanteissa, kun kaikki muut yhteiskunnan avunlähteet on ensin kartoitettu, voidaan myöntää myös kohdeavustuksia elämän välttämättömiin kuluihin. Kelan ja sosiaalitoimen etuisuudet kartoitetaan siis ensin. 

Diakoniatyön kautta haetaan myös Kurikan kaupungin saamia Hilja Strandin ja Jussi Rajalan testamenttirahoja, joilla voidaan avustaa kurikkalaisia vähävaraisia lapsiperheitä lasten ja nuorten harrastus- ja opiskelukustannuksissa.

Apua voidaan hakea kertaluontoisesti myös kirkon diakoniarahastosta, tukikummeilta tai muilta tahoilta. Hakemukset tehdään diakoniatyöntekijän kautta.

ESR+ -maksukortit

  • Maksukortin arvo on 40 euroa. 
  • Maksukortin saamisen edellytys on diakoniatoimistossa todennettu vähävaraisuus ja juuri tämänhetkinen akuutti taloudellinen hätä.
  • Kortti annetaan diakoniatoimistosta henkilökohtaisesti asiakkaalle ja sen välittäminen/myyminen eteenpäin on ehdottomasti kielletty.
  • Maksukortti ei korvaa muuta avustusta.
  • Maksukorttia ei tarvitse käyttää yhdellä kertaa. Jos ostosten loppusumma ylittää kortin saldon, voi loppusumman maksaa omalla rahalla. 
  • Maksukortti on voimassa sen taakse merkittyyn päivämäärään saakka, jonka jälkeen se muuttuu arvottomaksi.
  • Maksukorttia ei tule säilyttää kännykän lähellä, sillä kortin magneettijuova saattaa vaurioitua.
  • Maksukortilla voi hankkia arjen perustuotteita ja elintarvikkeita. Kortilla ei voi maksaa veikkaus-, alkoholi- tai tupakkatuotteita.
  • Maksukortteja tulee jakoon Kurikan seurakunnan diakoniatyön kautta vain rajallinen määrä, joten niitä ei voida myöntää asiakkaalle jokaisella avustamiskerralla.

Katso diakoniatoimistojen yhteystiedot täältä »

Euroopan unionin logo
Kirkkopalvelut-logo