Taloudellinen tuki

Taloudellinen apu annetaan ensisijaisesti ruokakasseina. Jalasjärvellä on lisäksi hävikkiruokajako, joka koronavirusepidemian aikana on tauolla. Tämän lisäksi koululaisperheet voivat saada erityisesti heille suunnatun ruokakassin. Ennen joulua diakoniatoimistot ovat auki poikkeuksellisesti.

Jurva 7.-21.12. ma ja to klo 9-14

Jalasjärvi 7.-22.12. ma, ti, ke, to klo 9-14

Kurikka 7.-22.12. ma, ti, ke, to klo 9-14

Seuraavan kerran toimistot ovat avoinna viikolla 1.

Diakoniatoimistot ovat normaalisti avoinna seuraavasti:

Kurikka ma, ti, to klo 9-11, ke klo 11-13  (toimiston puh.nro 06 4510 140)

Jalasjärvi ma ja ke klo 9-11  (toimiston puh.nro 06 4510 161)

Jurva ti klo 9-11  (toimiston puh.nro 06 4510 163)

Ruokakassit sisältävät EU-tuettua ruokaa ja lisäksi seurakunnan ostamaa ruokaa ja/tai lahjoitusvaroilla ostettua ruokaa. Ruokakasseja saa diakoniatoimistojen vastaanottoaikoina. Jalasjärvellä hävikkiruokajako on maanantaisin ja torstaisin kello 13 seurakuntatalon pienessä salissa. Seurakunnassa on myös vuosittain tapahtuva Joulukassikeräys. Lue lisää joulukassista tästä linkistä.

Miten apua saa?

Taloudellinen tilanne kartoitetaan keskustelussa diakoniatyöntekijän kanssa. Keskusteluun voi tulla vastaanottoaikana tai sopia henkilökohtaisen ajan työntekijän kanssa. Erityisissä kriisitilanteissa, kun kaikki muut yhteiskunnan avunlähteet on ensin kartoitettu, voidaan myöntää myös kohdeavustuksia elämän välttämättömiin kuluihin.

Apua voidaan hakea kertaluontoisesti myös kirkon diakoniarahastosta, tukikummeilta tai muilta tahoilta. Hakemukset tehdään diakoniatyöntekijän kautta.

Katso diakoniatoimistojen yhteystiedot täältä »

EU:n ruoka-avun juliste, jossa on ruoasta muodostuva auttava käsi.
Joulukassilogo ja kuusen muotoinen pipari.
Joulukassikeräys järjestetään jokaisella alueella vuosittain.