Saukkorannan leirikeskus

050 432 3476 (emäntä)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä

Saukkorannan leirikeskus

Saukkoranta on Kurikan seurakunnan leirikeskus, jossa järjestetään pääasiassa Kurikan alueseurakunnan leirejä. Leirikeskusta voi myös vuokrata esimerkiksi perhejuhliin.

Kurikan seurakunta sai lahjoituksena maa-alueen Saukkorannasta 1950-luvulla. Aluksi sinne rakennettiin leirikatos. Tämä on lähtökohta nykyiselle alarakennukselle. Leiritoiminnan vahvistuttua rakennettiin ylärakennus ja riihikappeliirkko.

Leirikeskus sijaitsee Jalasjoen varrella, noin kolmen kilometrin päässä Kurikan keskustasta. Kesäaikaan leirikeskuksessa pidetään pääasiassa rippikoululeirejä, varhaisnuorten leirejä sekä erityisryhmien leirejä. Muina aikoina leirikeskuksessa järjestetään mm. erilaisia leirejä, leiripäiviä, häitä, rippijuhlia, ylioppilasjuhlia, ristiäisiä ja syntymäpäiviä.

Leirikeskuksen pihapiiristä löytyvät grillikota ja letunpaistokota. Kesäisin pihalla on mahdollista pelata lentopalloa ja minigolfia ja vieressä virtaava joki mahdollistaa myös uimisen uimataitoisille. Leirikeskuksessa on myös sovittaessa käytössä erilaisia välineitä ulkoaktiviteetteihin. Suuri ruohokenttä mahdollistaa myös monenlaisen liikunnan.

Leirikeskusta voi halutessaan myös vuokrata. Ylärakennuksessa on majoitustilaa kahdessa eri siivessä sekä sali. Majoituskapasiteetti on kaikkiaan 56 henkeä. Tilat soveltuvat myös ryhmätyöskentelyyn. Alarakennus tarjoaa puitteet ruokailulle. Leirikeskuksen emäntä voi tilauksesta järjestää ruokailun. Riihikappeli on kaunis, pieni ja intiimi tila esim. pieniä häitä tai kastetilaisuutta järjestettäessä, jonne mahtuu maksimissaan 60 henkeä. Leirikeskuksen tilavaraukset kirkkoherranvirastosta, varauksen muusta sisällöstä sovitaan leirikeskuksen emännän kanssa, p. 050 432 3476 .

Huom. käytä navigaattorissa osoitetta Kaskistentie 327, Kurikka.

Alarakennus

Alarakennuksessa sijaitsevat leirikeskuksen ruokala, keittiö, takkahuone sekä sauna. Lisäksi alarakennuksessa on pieni oleskelutila, wc:t ja inva-wc. Alarakennuksen ruokasalissa on ruokailupaikkoja yhteensä maksimissaan 54-90 riippuen pöytien asettelusta. Lisäksi takkahuoneeseen mahtuu ruokailemaan 40 henkeä, lisäpöydillä 58 henkeä. Lisäksi alarakennuksessa on yksi kahden hengen majoitustila. Alarakennuksen ovista pääsee kulkemaan pyörätuolilla ruokailutilaan, takkahuoneeseen ja saunatiloihin, mutta ovet eivät toimi sähköisesti. Leirikeskuksen parkkipaikka sijaitsee alarakennuksen edessä.

Ylärakennus

Vuonna 1985 rakennetussa ylärakennuksessa on leirikeskuksen majoitustilat ja sali. Majoitustilat sijaitsevat rakennuksen molemmissa päissä, yhteensä 8 kuuden hengen huonetta (kerrossängyt) ja 2 kahden hengen huonetta ja 1 yhden hengen huone. Siivissä on yhteiset wc- ja suihkutilat. Niissä on myös inva-wc, samoin eteisen yhteydessä.

Ylärakennuksen keskellä on sali. Salissa on istumapaikkoja 110 hengelle ja sitä käytetään leirien kokoontumistilana. Salin varustuksena on piano, äänentoistolaitteet ja videotykki. Yläsaliin pääsee kulkemaan pyörätuolilla pääovesta. Ovet eivät toimi sähköisesti.

Katso kuvia Saukkorannasta »

Vaativa pyörätuolireitti

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

Uusheräyksen joulujuhla

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

Maahanmuuttajaperheiden ilta

Tervetuloa maahanmuuttajaperheiden iltaan Kurikan Saukkorantaan!