Saukkorannan leirikeskus

Saukkotie 231 , 61300 Kurikka
050 432 3476 (emäntä)

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä

Saukkorannan leirikeskuksen alatalon julkisivu.

Saukkoranta on Kurikan seurakunnan leirikeskus, jossa järjestetään pääasiassa Kurikan alueseurakunnan leirejä. Leirikeskusta voi myös vuokrata esimerkiksi perhejuhliin.

Kurikan seurakunta sai lahjoituksena maa-alueen Saukkorannasta 1950-luvulla. Aluksi sinne rakennettiin leirikatos. Tämä on lähtökohta nykyiselle alarakennukselle. Leiritoiminnan vahvistuttua rakennettiin ylärakennus ja riihikappelikirkko.

Leirikeskus sijaitsee Jalasjoen varrella, noin kolmen kilometrin päässä Kurikan keskustasta. Kesäaikaan leirikeskuksessa pidetään pääasiassa rippikoululeirejä, varhaisnuorten leirejä sekä erityisryhmien leirejä. Muina aikoina leirikeskuksessa järjestetään mm. erilaisia leirejä, leiripäiviä, häitä, rippijuhlia, ylioppilasjuhlia, ristiäisiä ja syntymäpäiviä.

Leirikeskuksen pihapiiristä löytyvät grillikota ja letunpaistokota. Kesäisin pihalla on mahdollista pelata lentopalloa ja minigolfia ja vieressä virtaava joki mahdollistaa myös uimisen uimataitoisille. Leirikeskuksessa on myös sovittaessa käytössä erilaisia välineitä ulkoaktiviteetteihin. Suuri ruohokenttä mahdollistaa myös monenlaisen liikunnan.

Leirikeskusta voi halutessaan myös vuokrata. Ylärakennuksessa on majoitustilaa kahdessa eri siivessä sekä sali. Majoituskapasiteetti on kaikkiaan 56 henkeä. Tilat soveltuvat myös ryhmätyöskentelyyn. Alarakennus tarjoaa puitteet ruokailulle. Leirikeskuksen emäntä voi tilauksesta järjestää ruokailun. Riihikappeli on kaunis, pieni ja intiimi tila esim. pieniä häitä tai kastetilaisuutta järjestettäessä. Sinne mahtuu maksimissaan 60 henkeä. Leirikeskuksen tilavaraukset seurakuntatoimistosta, varauksen muusta sisällöstä sovitaan leirikeskuksen emännän kanssa, p. 050 432 3476 .

Huom. käytä navigaattorissa osoitetta Kaskistentie 327, Kurikka.

Alarakennus

Alarakennuksessa sijaitsevat leirikeskuksen ruokala, keittiö, takkahuone sekä sauna. Lisäksi alarakennuksessa on pieni oleskelutila, wc:t ja inva-wc. Alarakennuksen ruokasalissa on ruokailupaikkoja yhteensä maksimissaan 54-90 riippuen pöytien asettelusta. Lisäksi alarakennuksessa on yksi kahden hengen majoitustila. Alarakennuksen ovista pääsee kulkemaan pyörätuolilla ruokailutilaan, takkahuoneeseen ja saunatiloihin, mutta ovet eivät toimi sähköisesti. Leirikeskuksen parkkipaikka sijaitsee alarakennuksen edessä.

Ylärakennus

Vuonna 1985 rakennetussa ylärakennuksessa on leirikeskuksen majoitustilat ja sali. Majoitustilat sijaitsevat rakennuksen molemmissa päissä, yhteensä 8 kuuden hengen huonetta (kerrossängyt) ja 2 kahden hengen huonetta ja 1 yhden hengen huone. Siivissä on yhteiset wc- ja suihkutilat. Eteisen yhteydessä on myös inva-wc.

Ylärakennuksen keskellä on sali. Salissa on istumapaikkoja 110 hengelle ja sitä käytetään leirien kokoontumistilana. Salin varustuksena on piano, äänentoistolaitteet ja videotykki. Yläsaliin pääsee kulkemaan pyörätuolilla pääovesta. Ovet eivät toimi sähköisesti.

 

Katso kuvia Saukkorannasta »

Inva-WC
Pysäköinti
Vaativa pyörätuolireitti
wc
Esteetön kulku

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Riihikappeli, Saukkoranta

Kesärannan leirikeskus

Tapahtumat

ke 27.7. klo 13.00

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

ma 8.8. klo 11.00

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

Romanileiripäivä

Tervetuloa romanien leiripäivään!
ti 16.8. klo 10.00

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

Kesäolopäivä

Tervetuloa Kesäolopäivään Saukkorantaan!
ti 6.9. klo 18.00

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

Diakoniaväen koulutusilta

Tervetuloa diakoniaväen koulutusiltaan Saukkorantaan.
ma 3.4. klo 14.00

Saukkotie 231, 61300 Kurikka

Mielenterveysväen pääsiäishartaus

Mielenterveysväen pääsiäishartaus Saukkorannassa