Hautajaiset

Lämmin osanotto surunne keskelle.

Läheisestä luopumisen hetki on raskas. Kristilliset hautajaiset ovat yhteinen hetki surra, muistella ja siunata läheinen haudan lepoon. Hautaan siunaamisen keskeiset osat ovat papin toimittama siunaaminen ja kukkatervehdysten laskeminen.

Surun keskellä tärkeää on läheisten tuki. Myös seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä niin hautajaisten suunnitteluun ja toteutukseen kuin muunkinlaisen tuen tarpeeseen.

Hautajaisjärjestelyiden aloittamisessa ota yhteys kirkkoherranvirastoon, josta voit varata siunaavan papin, kanttorin, kirkon, tilat muistotilaisuuteen ja keittiöpalvelut.

Seurakunta ylläpitää hautausmaita, joten hautapaikan varaaminen tapahtuu samalla kertaa kun sovitaan hautajaisista.

Hän vie minut vihreille niityille, hän johtaa minut vetten ääreen, siellä saan levätä. (Psalmi 23:2)

Muistopöydällä on kynttilöitä ja kukkia.
Muistopöydän voit koristella vainajan kuvalla, kukilla tai vaikkapa kynttilöillä. Muitakin esineitä voi tuoda.