Taloudellinen tuki

Taloudellinen apu annetaan ensisijaisesti ruokakasseina. Jalasjärvellä on lisäksi hävikkiruokajako, joka koronavirusepidemian aikana on tauolla.

Diakoniatoimistot ovat normaalisti avoinna:
Kurikka ma, ti, to klo 9-11, ke klo 11-13  (toimiston puh.nro 06 4510 140 tai 040 6881507)
Jalasjärvi ma ja ke klo 9-11  (toimiston puh.nro 06 4510 161 tai 040 6881505)
Jurva ti klo 9-11  (toimiston puh.nro 06 4510 163 tai 040 6881506)

Diakoniatoimisto suljettu 11.5.2022

Ruokakassit sisältävät seurakunnan ostamaa ruokaa ja/tai lahjoitusvaroilla ostettua ruokaa. Ruokakasseja saa diakoniatoimistojen vastaanottoaikoina. Jalasjärvellä hävikkiruokajako on maanantaisin ja torstaisin kello 13 seurakuntatalon pienessä salissa. Seurakunnassa on myös vuosittain tapahtuva Joulukassikeräys. Lue lisää joulukassista tästä linkistä.

Miten apua saa?

Taloudellinen tilanne kartoitetaan keskustelussa diakoniatyöntekijän kanssa. Keskusteluun voi tulla vastaanottoaikana tai sopia henkilökohtaisen ajan työntekijän kanssa. Ruokakassin saamisen edellytys on tiukka taloudellinen tilanne ja/tai elämän tämänhetkinen kriisitilanne. Ruokakasseja voi saada rajoitetun määrän kalenterivuoden aikana.  Erityisissä kriisitilanteissa, kun kaikki muut yhteiskunnan avunlähteet on ensin kartoitettu, voidaan myöntää myös kohdeavustuksia elämän välttämättömiin kuluihin.

Apua voidaan hakea kertaluontoisesti myös kirkon diakoniarahastosta, tukikummeilta tai muilta tahoilta. Hakemukset tehdään diakoniatyöntekijän kautta.

Diakoniatyön kautta haetaan myös Kurikan kaupungin saamia Hilja Strandin ja Jussi Rajalan testamenttirahoja, joilla voidaan avustaa kurikkalaisia vähävaraisia lapsiperheitä lasten ja nuorten harrastus- ja opiskelu- kustannuksissa.

Katso diakoniatoimistojen yhteystiedot täältä »

Joulukassilogo ja kuusen muotoinen pipari.
Joulukassikeräys järjestetään jokaisella alueella vuosittain.