Taloudellinen tuki

Taloudellinen apu annetaan ensisijaisesti ruokakasseina. Jalasjärvellä on lisäksi hävikkiruokajako tiistaisin klo 13 seurakuntatalolla. 

Diakoniatoimistot ovat avoinna:
Kurikka ma ja ti klo 9-11, ke klo 11-13  (toimiston puh.nro 040 6881507)
Jalasjärvi ma 9-11 (toimiston puh.nro 040 6881505)
Jurva ti klo 9-11  (toimiston puh.nro 040 6881506)

Ruokakassit sisältävät seurakunnan ostamaa ja/tai lahjoitusvaroilla ostettua ruokaa ja kouluilta saatua ylijäämäruokaa, hätätilanteessa myös vaippoja ja pesuaineita. Ruokakasseja haetaan diakoniatoimistojen vastaanottoaikoina. 

Miten apua saa?

Taloudellinen tilanne kartoitetaan keskustelussa diakoniatyöntekijän kanssa. Keskusteluun voi tulla vastaanottoaikana tai sopia henkilökohtaisen ajan työntekijän kanssa. Ruokakassin saamisen edellytys on tiukka taloudellinen tilanne ja/tai elämän tämänhetkinen kriisitilanne. Ruokakasseja voi saada rajoitetun määrän kalenterivuoden aikana.  Erityisissä kriisitilanteissa, kun kaikki muut yhteiskunnan avunlähteet on ensin kartoitettu, voidaan myöntää myös kohdeavustuksia elämän välttämättömiin kuluihin. Kelan ja sosiaalitoimen etuisuudet kartoitetaan siis ensin. 

Diakoniatyön kautta haetaan myös Kurikan kaupungin saamia Hilja Strandin ja Jussi Rajalan testamenttirahoja, joilla voidaan avustaa kurikkalaisia vähävaraisia lapsiperheitä lasten ja nuorten harrastus- ja opiskelukustannuksissa.

Apua voidaan hakea kertaluontoisesti myös kirkon diakoniarahastosta, tukikummeilta tai muilta tahoilta. Hakemukset tehdään diakoniatyöntekijän kautta.

Katso diakoniatoimistojen yhteystiedot täältä »