Päiväkerhot on PERUTTU toistaiseksi Koronaviruksen vuoksi !

Seurakunnan päiväkerhossa tuetaan perheiden kristillistä kasvatusta ja lasten sosiaalisten taitojen kehitystä. Päiväkerhojen uusi toimintakausi alkaa elokuussa viikolla 33.

Ilmoittaudu syksyn päiväkerhoihin tästä »

Mitä päiväkerhossa tehdään?

Päiväkerho on pienten seurakuntalaisten oma paikka, jonne voi tulla leikkimään ja touhuamaan. Kerho on ilmainen ja se on tarkoitettu ensisijaisesti 4-5-vuotiaille. Kerho kokoontuu kaksi kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan. Seurakunnan varhaiskasvatus perustuu kasteessa saatuun vanhempien, kummien ja seurakunnan yhteiseen tehtävään. Me seurakunnassa haluamme tukea kodin kristillistä kasvatusta. Hetki Raamatun kertomusten äärellä antaa mahdollisuuden hiljentymiseen ja hartauden kokemiseen. Yhdessä lasten kanssa keskustelemme Jumalasta Luojana ja rakastavana Taivaan Isänä sekä  Jeesuksesta, lasten ystävänä ja Vapahtajana. Lapsen kehitystä ja kasvua toteutetaan kerhossa myös askartelun, musiikin, laulun ja liikunnan keinoin. Samalla opitaan toimimaan ryhmässä yhdessä toisten kanssa. Kerhon ohjelmaan kuuluu myös loru- ja satuhetkiä sekä vapaata ja ohjattua leikkiä.

Missä kerhot kokoontuvat?

Päiväkerhoa järjestetään Jalasjärven seurakuntatalon päiväkerhotilassa ja Koskuen seurakuntakodilla. Jurvan Pappilassa. Kurikan seurakuntakeskuksen päiväkerhotiloissa, Jyrän seurakuntakodilla ja Hominrinteessä.

Kerhopaikkaa voit hakea myös oman asuinalueesi ulkopuolelta. Ohjaajina toimivat seurakunnan lastenohjaajat.

Perinteisten kerhojen lisäksi aloitamme

Kaksi teemakerhoa syksyllä 2020

METSÄPÄIVÄKERHO Hominrinteen ulkoilumaastossa. Homintie 10, Luopa.
Kerhossa leikitään ja touhutaan ulkona, ihmetetllään Jumalan luomaa luontoa ja pohditaan elämän pieniä ja isoja kysymyksiä. Kaksi tuntia kolmesta ollaan ulkona, satoi tai paistoi.

KÄDENTAITOPÄIVÄKERHO Jyrän seurakuntakodilla. Pajupolku 4, Kurikka.
Kerhorunko on sama kuin tavallisesa päiväkerhossa. Askartelemme enemmän, monipuolisesti erilaisia materiaaleja ja tekniikoja hyödyntäen. Askarteluissa käytetään sekä uutta että kierrätysmateriaalia. Toisinaan myös vapaata askartelua, jossa lapsi saa käyttää omaa luovuuttaan. Myös lasten omia toiveita otetaan huomioon.

Nalle ja leijona istuvat vierekkäin sohvalla.
Päiväkerhon lasten jalat ympyrässä.

Mitä mukaan kerhoon?

• Tilava kerhoreppu
  • Pienet terveelliset eväät: leipää, mehu/vesi/juoma, hedelmän tai juureksen paloja jne.
  • Sisätossut mukavuuden ja turvallisuuden vuoksi.
  • Ulkoiluun sään mukainen vaatetus. Lasten vaatteiden, kenkien ym. nimikointi olisi toivottavaa!
  • Tavalliset arkivaatteet, että voi huoletta askarrella: maalata, leikata ja liimata

Hakeminen päiväkerhoon

Hakuaika syksyllä alkaviin päiväkerhoryhmiin on helmi-ja maaliskuussa, mutta vapaita paikkoja voi tiedustella vielä kerhokauden aikana. Hakuaikana linkki ilmoittautumislomakkeelle löytyy alempaa sivulta.