Jalasjärven kirkko

Keskustie 14 , 61600 Jalasjärvi

Avoinna tilaisuuksien yhteydessä. Kesällä tiekirkkona.

Jalasjärven kirkko ulkopuolelta.

Jalasjärven kirkko on rakennettu vuonna 1800. Puisen ristikirkon suunnitteli ja rakensi Salomon Köhlström (Köykkä). Kirkossa on noin 900 istuinpaikkaa. Alttaritaulu vuodelta 1906 on Aleksandra Frosterus-Såltinin maalaama ja se kuvaa Kristuksen kirkastumista.

Kirkkoon hankittiin vuoden 2011 lopulla uudet 30-äänikertaiset urut, jotka ovat saksalaisen urkurakentamo Paschen Kiel Orgelbau GmbH:n rakentamat.

Jalasjärven kirkossa pidetään messu tai sanajumalanpalvelus pääsääntöisesti sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 10.

Tilavaraukset kirkkoherranvirastosta.

Pysäköinti ja esteettömyys

Kirkon parkkipaikka sijaitsee Kirkkotien puolella. Kirkkoon on invaluiska.

Katso kuvia kirkosta »

Keskustie 14, 61600 Jalasjärvi

Mozartin Requiem

Wolfgang Amadeus Mozartin (1756-1791) kesken jäänyt sielunmessu, jonka täydensi hänen oppilaansa Süssmayr. Teos oli tilaustyö, mutta Mozartilla oli tietoisuus oman kuolemansa lähestymisestä ja ajatus oman sielunmessunsa kirjoittamisesta. Huikeassa musiikillisessa kokonaisuudessa kuuluu tuonpuoleisen varjo, joka riittää erottamaan teoksen muiden säveltäjien sielunmessuista.

Keskustie 14, 61600 Jalasjärvi

Uskonpuhdistuksen muistopäivä, "Uskon perustus"
Jumalanpalveluksessa luetaan vainajien nimet, jotka jäivät lukematta hautausmaajuhlien peruuntumisen vuoksi.