Diakoniapiirit, diakoniaseurat ja seurakuntapiirit

Kurikan seurakunnan eri alueilla kokoontuu kylätoimikuntien järjestämiä diakonian ryhmiä. Kurikan alueseurakunnassa niistä käytetään nimeä diakoniapiiri, Jalasjärvellä diakoniaseurat ja Jurvassa diakoniapiiri tai seurakuntapiiri. Tällä sivulla käytämme näistä kaikista nimeä diakoniapiiri.

Diakoniapiiri on kaikenikäisille avoin kokoontuminen, jossa pohdimme elämään kuuluvia asioita ja hiljennymme hetkeksi. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu, arpajaiset ja laulamme virsiä. Kokoontuminen voi olla päivällä tai illalla.

Kokoonnumme kodeissa, seurakunnan tai kyläseurojen tiloissa. Mukana diakoniatyöntekijä tai pappi (Jalasjärvellä).

Läheisten auttaminen eri kylillä

Diakoniakylätoimikuntien jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä kohtaamalla alueensa asukkaita esimerkiksi onnittelukäynneillä, surukodeissa ja naapuriapuna. He keräävät varoja oman kylänsä ja seurakunnan diakoniatyöhön.  Kylätoimikunnat järjestävät diakoniapiirejä, osallistuvat talkooapuun, laitoshartauksiin ja Yhteisvastuukeräykseen.

Diakonian vapaaehtoisille järjestetään vuosittain yhteinen kirkkopyhä vuorotellen Kurikassa, Jalasjärvellä ja Jurvassa sekä koulutusilta syksyisin Saukkorannassa. Diakoniaretkiä järjestetään alueittain diakoniavapaaehtoisten ja muiden seurakuntalaisten opinto- ja kiitosmatkoina.

Jokaiselle kylälle toivotaan lisää vapaaehtoisia! Ota yhteyttä seurakunnan diakoniatyöntekijään tai alueesi kylätoimikunnan puheenjohtajaan tai yhdyshenkilöön. LINKKI

Alueet

Kurikassa diakoniapiirit kokoontuvat seuraavilla alueilla:
Kirkonkylä, Koivisto-Levi, Juoni, Korpi, Lohiluoma, Mieto, Pitkämö, Polvi, Säntti-Laulaja, Kamppi, Kurikankylä, Luopa, Lusa-Syväoja, Myllykylä, Opas, Salo, Tuiskula, Viitala.

Jalasjärvellä diakoniaseuroihin kokoonnutaan seuraavilla alueilla:
Aho, Alavalli, Hakkola, Hirvijärvi, Ilvesjoki, Jokipii, Kanto, Keskikylä, Kirkonkylä, Koskue, Luopajärvi, Taivalmaa, Ylivalli.

Jurvassa diakonia- tai seurakuntapiirit kokoontuvat seuraavilla alueilla:
Koskimäki, Kirkonkylä, Järvenpää, Metsäkylä, Niemenkylä, Närvijoki, Sarvijoki, Kesti, Tuppi-Kentta, Tainuskylä.