Nimikkolähetit ja -kohteet

Lähetystössä tarvitaan lähettäjiä ja lähtijöitä. Kurikan seurakunta tukee lähetystyöntekijöitä lähetysjärjestöjen kanssa solmituilla nimikkosopimuksilla.

Sinä voit tukea nimikkolähettiemme työtä rahallisin lahjoituksin, mutta vähintään yhtä tärkeää on rukoilla lähettiemme ja kaikkialla maailmassa tehtävän lähetystyön puolesta.

Maailmankartta jossa on myös matkalaukku ja kompassi.

Kurikan seurakunnan yhteiset nimikkolähetit

 

 

Artikkeli Näköislehti      

Etiopiassa Kari ja Leila Pentikäisen tekemää työtä

Kari on Kurikan seurakunnan pappi ja koulutukseltaan teologi. Hänen tehtävänä oli toimia Etiopian työalueen kirkollisen työn koordinaattorina. Asemapaikka on Addis Abeba.

Leila on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän toimii Etiopian työalueen kummilapsityön koordinaattorina. Asemapaikka on Addis Abeba.

Pentikäiset ovat Suomen Lähetysseuran lähettejä.

 

lahjoituskohteet-lahetit-mi

 

Mikael Tunér

 

Mikael Tunér ohjaa ja tuottaa SAT-7 Pars -kanavalle persiankielisiä ohjelmia, joita katsotaan mm. Afganistanissa, Iranissa ja Tadžikistanissa. 

Mikael toimii Sansan lähettinä 

 

Kurikan alueseurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Yamaguchit lastensa kanssa.

 

Johanna ja Shuhei Yamaguchi 

Olemme suomalais-japanilainen Yamaguchin perhe Etelä-Pohjanmaalta Alajärveltä. Perheeseen kuuluvat lapset Marie, Miika ja Taneli. Marie ja Miika ovat alakoululaisia, jotka aloittavat Japanissa kansainvälisen koulun. Shuhei on koulutukseltaan kirkon nuorisotyönohjaaja ja lähetyssihteeri (AMK), sekä oikeustieteen notaari japanilaisesta yliopistosta.

Johanna on suomen kielen aineopettaja ja filosofian maisteri (viestintä). Johanna on toiminut maahanmuuttajien suomen kielen opettajana. Hän on myös asunut Japanissa 2004–2005, ollessaan vaihto-oppilaana, ja osaa japanin kieltä.

Yamaguchit muuttivat marraskuussa 2020 reilun 1,5 miljoonan asukkaan Kobeen. Shuhein työkuva on Länsi-Japanin luterilaisen kirkon nuorisotyön tiimissä, jossa suunnitellaan eri seurakunnissa tehtävää nuorisotyötä. Lisäksi perheellä on Kobessa myös kotiseurakunta, jossa he työskentelevät piireissä osan viikosta.

Yamaguchit ovat Kansanlähetyksen lähettejä.

 

   

 

   

 

   

 

 

Lähetyskutsun yhdistämät | Uusi Tie -verkkolehti  

Petteri ja Joanna Rantamäki

Rantamäen perhe tekee lähetystyötä Japanissa. Petteri siirtyi opiskelemaan lähetystyötä Kansanlähetyksen juniorityöntekijän tehtävästä. Joanna työskenteli parturi-kampaajana sekä opiskeli raamattulinjalla Ryttylässä. 
Petteri on koulutukseltaan sosionomi-nuorisotyönohjaaja. Hän opiskelee myös elokuvatuotantoa etäopintoina Yhdysvaltoihin. Petteri on toiminut nuorisotyössä Kauhajoen seurakunnassa sekä Medialähetys Sanansaattajissa tuottaen samalla erilaisia mediasisältöjä.
Joanna opiskeli Diakissa sosionomiksi englanninkielellä, painotuksena yhteisön kehittäminen, ja sen jälkeen toteutti vielä lapsuutensa haaveen opiskelemalla kampaajaksi. Työkokemusta on kertynyt mm. kampaamossa, vastaanottokeskuksessa ja medialähetysjärjestö Sanansaattajissa.

Toivomme, että pääsemme tekemään työtä erityisesti lasten, nuorten ja perheiden tavoittamiseksi. 

   

 

 

   

 

   

 


 

Jurvan kappeliseurakunnan nimikkolähetit ja kohteet

 

Pia ja Tero Ruotsala

Ruotsalat toimivat Suomen Lähetysseuran kautta Kambodzhassa. Pia toimii perhetyön, perheneuvonnan ja psykososiaalisen työn neuvonantajana Kambodzhan luterilaisen kirkon työyhteydessä sekä 20% Lähetysseuran psykososiaalisen työn hankkeissa globaalisti. Tero toimii kirkollisen työn neuvonantajana Kambodzhan luterilaisen kirkon työyhteydessä. 

     
   

 

 

 

 

 

 

Päivi ja Hiroaki Yoshimura

Yoshimurat toimivat lähetystyöntekijöinä Japanissa Sley:n kautta. He työskentelevät Tokiossa Suomi-kirkolla japaninkielisessä seurakunnassa. Yoshimurat vastaavat kaikesta Suomi-kirkolla tapahtuvasta toiminnasta, josta keskeisin on jumalanpalveluselämän hoitaminen.  Jumalanpalveluksissa Hiroaki toimii sekä liturgina että saarnaajana Suomi-kirkolla järjestetään myös pienpiiritoimintaa. Näitä ovat mm. englanninkielinen raamattupiiri, suomen kielen piiri, ruokapiiri, käsityöpiiri sekä lasten tapahtuma. Opetustyön lisäksi heille kuuluu Suomi-kirkon hallinnollinen työ sekä rakennuksen ylläpidosta huolehtiminen.

 

Lisäksi olemme mukana tukemassa:

  • Egyptissä Kairon slummien pyhäkoululaiset yhteistyössä Suomen Pipliaseuran kanssa.

  • Israelissa tuemme Caspari-keskusta, joka julkaisee kirjallisuutta ja oppimateriaalia heprealaisille kristityille/ messiaanisille juutalaisille (Sekl). Voit käydä tutustumassa lisää Caspari-keskuksen sisältöön seuraavasta linkistä caspari.com/new/

  • Ystävyysseurakunta Toksova Venäjällä


 

Jalasjärven kappeliseurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

   

 

   

 

Suomen evankelisluterilainen kansanlähetys 

Lähettiperhe Itä-Aasiassa