Nimikkolähetit ja -kohteet

Lähetystössä tarvitaan lähettäjiä ja lähtijöitä. Kurikan seurakunta tukee lähetystyöntekijöitä lähetysjärjestöjen kanssa solmituilla nimikkosopimuksilla.

Sinä voit tukea nimikkolähettiemme työtä rahallisin lahjoituksin, mutta vähintään yhtä tärkeää on rukoilla lähettiemme ja kaikkialla maailmassa tehtävän lähetystyön puolesta.

Kuva: maailmankartta

Kurikan alueseurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Anna-Liisa ja Paavo Markkula

He toimivat lähetystyöntekijöinä Keniassa SLEY:n kautta. Markkulat asuvat Matongossa, jossa Anna-Liisa toimenkuvaan kuuluu opetustehtäviä Matongon opettaja- ja teologisessa seminaarissa sekä ystäväkoulutoiminta.

Paavon tehtävänä on 500 aids-orpolapsen kummihankkeen johtaminen sekä Matongon teologisen- ja opettajaseminaarin IT:n kehittämishankkeet.

Marja-Liisa Ezzine

Marja-Liisa on SANSAN kautta radiolähetystyössä Etelä-Ranskassa, josta hän tekee mediatyötä Pohjois-Afrikkaan. Kauhajoelta kotoisin olevan ja Suomessa toimittajaksi kouluttautuneen Marja-Liisa Ezzinen vastuulla ovat mediatyöhön liittyvät talous- ja viestintäasiat. Hän osallistuu myös katsojapalautteiden käsittelyyn vastaamalla erityisesti naiskatsojien kysymyksiin.

Ari Salminen

Arin uudessa toimenkuvassa keskeiset elementit ovat maahanmuuttajatyö Suomessa, turkkilaistyön tukeminen Saksassa ja Etu-Aasiassa sekä islamin kohtaamisen valmiuksien vahvistaminen, mikä tarkoittaa mm. arabian kielen
opiskelua. Hänen työhönsä kuuluvat myös turkinkielisten luterilaisten peruskirjojen käännöstarkistukset. Arin työ tapahtuu Suomesta käsin, ja hänen asemapaikkanaan on Turku, mutta Ari osallistuu edelleen ILK:n toimintaan.

Hanna Oja-Nisula

Hanna on pastori ja toimii Tansanian evankelisluterilaisen kirkon Victoriajärven itäisessä hiippakunnassa. Hän osallistuu hiippakunnan evankelistakoulutukseen ja nuorisotyöhön. HannaToimii SLS.n ja Uusheräyksen lähettinä.

Kari ja Leila Pentikäinen

Kari on koulutukseltaan teologi. Hänen tehtävänä on toimia Etiopian työalueen kirkollisen työn koordinaattorina. Hänen suunniteltu työkauden kesto on 24 kuukauden pituinen. Asemapaikka on Addis Abeba.

Leila on koulutukseltaan sairaanhoitaja. Hän tulee toimimaan Etiopian työalueen kummilapsityön koordinaattorina. Asemapaikka on Addis Abeba.

Raamattu Suomen suvuille

Seurakunnalla on kannatussopimus Pipliaseuran kanssa Raamattu Suomen suvuille -projektissa. Venäjällä asuu n. 2,7 miljoonaa kielisukulaistamme. Raamattua on tarkoitus kääntää 12 sukukielelle.

Kurikan Inkerin ystävät

Kurikan Inkerin ystävät tukevat työtä Hietamäen seurakunnassa Pietarin lähellä.

Jurvan kappeliseurakunnan nimikkolähetit ja kohteet

Pia ja Tero Ruotsala sekä lapset Vilja ja Viola

Ruotsalat toimivat lähetystyöntekijöinä Virossa SLS:n kautta. Pia on kirkon nuorisotyönohjaaja. Hän toimii Viron evankelisluterilaisen kirkon perhetyön koordinaattorina ja kehittää perheneuvontatyötä. Tero on fysioterapeutti. Hänen vastuullaan on apuvälinelainaamo vähävaraisille. Hän kehittää myös messumusiikkia koko Virossa.

Päivi ja Hiroaki Yoshimura sekä lapset Johanna ja Essai

Yoshimurat toimivat lähetystyöntekijöinä Japanissa Sley:n kautta. He työskentelevät Tokiossa Suomi-kirkolla japaninkielisessä seurakunnassa. Yoshimurat vastaavat kaikesta Suomi-kirkolla tapahtuvasta toiminnasta, josta keskeisin on jumalanpalveluselämän hoitaminen.  Jumalanpalveluksissa Hiroaki toimii sekä liturgina että saarnaajana Suomi-kirkolla järjestetään myös pienpiiritoimintaa. Näitä ovat mm. englanninkielinen raamattupiiri, suomen kielen piiri, ruokapiiri, käsityöpiiri sekä lasten tapahtuma. Opetustyön lisäksi heille kuuluu Suomi-kirkon hallinnollinen työ sekä rakennuksen ylläpidosta huolehtiminen.

Pentikäiset ovat SLS.n lähettejä.

Lisäksi olemme mukana tukemassa:

• Egyptissä Kairon slummien pyhäkoululaiset yhteistyössä Suomen Pipliaseuran kanssa.

• Israelissa tuemme Caspari-keskusta, joka julkaisee kirjallisuutta ja oppimateriaalia heprealaisille kristityille/ messiaanisille juutalaisille (Sekl). Voit käydä tutustumassa lisää Caspari-keskuksen sisältöön seuraavasta linkistä caspari.com/new/

• Ystävyysseurakunta Toksova Venäjällä

Jalasjärven kappeliseurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Mirjam Harju

Mirjam on diakoni ja hän on kielikoulussa Japanissa Sley:n kautta. Hänen tavoitteenaan on seurakuntatyön kehittäminen. Kaksivuotiset japanin kieliopinnot hän aloitti lokakuun puolivälissä. Mirjam on myös alusta asti päässyt tutustumaan japanilaiseen seurakuntaelämään osallistuen sunnuntaisin jumalanpalveluksiin yhdessä Japanin evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnissa.

Marja-Liisa Ezzine

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (sekl)

Lähettiperhe Itä-Aasiassa.

Lisäksi olemme mukana tukemassa:

Japanin ev.lut. kirkon työtä.