Nuoret vetävät köyttä
Isoset ja kerhonohjaajat

Isoset ja kerhonohjaajat

Kurikan seurakunta tarjoaa isoskoulutuksen, joka on yhteinen Kurikan alueseurakunnan, Jalasjärven ja Jurvan kappeliseurakunnan nuorille.

Kerhonohjaajana voit toimia rippikoulun jälkeen. Kerhonohjaajien tehtäviä löytyy koko seurakunnan alueelta. Ota yhteys alueesi työntekijään. Yhteystiedot alla.

Kerhon ohjaaminen

Kurikan seurakunta tarjoaa nuorille mahdollisuuden rippikoulun jälkeen toimia vapaaehtoisena ohjaajana kouluikäisten kerhoissa. Kerhonohjaaja vastaa kerhosta ja sen sisällöstä. Hän suunnittelee yhdessä kerholaisten kanssa, mitä kerhossa tehdään. Tällä hetkellä Kurikassa toimii runsaasti erilaisia kerhoja. Mikäli sinulla on joku erityisosaaminen tai innostuksenkohde, voit olla yhteydessä seurakunnan nuorisotyöntekijään ja pohtia hänen kanssa esim. heppakerhon tai pelikerhon perustamista.

Uusille vapaaehtoisille kerhonohjaajille järjestetään koulutus kerran vuodessa. Siinä käydään läpi kerhoon liittyviä asioita mm. hartauden pito, ensiaputaidot, ryhmän ohjaaminen ja leikkien pitäminen.

Vapaaehtoisille kerhonohjaajille maksetaan puolen vuoden välein kerhonohjaajapalkkio. Yksin pidetystä kerhosta maksetaan 12 €/kerta ja yhdessä toisen kerhonohjaajan kanssa pidetystä kerhosta 10€/kerta.

Isoskoulutus

Isoskoulutuksen tavoitteena on isojen siskojen ja veljien opettaminen rippikoululeirejä varten. Isosten tehtäviin kuuluu mm. ryhmän ohjaaminen, hartauksien pito ja iltaohjelmien valmistelu ja toteuttaminen. Isoskoulutus on koko seurakunnan yhteinen. Syys-toukokuun kestävä koulutus järjestetään nuorisotiimin antamien tehtävien, projektien ja leirien myötä.  Isoskoulutus alkaa leirillä elo-syyskuussa ja päättyy leiriin toukokuussa. Leirien välissä voit valita kiinnostuksesi mukaan tavan kouluttautua isoseksi; esim kerhonohjaus, isosleireily tai seurakunnan toimintaan osallistuminen ovat mahdollisia tapoja.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Jurvan kappeliseurakunta
Seurakuntatalo, Kauppatie 12
66300 Jurva

Alakouluikäisten kerhot, partio, nuoret, rippikoulut, isostoiminta, yhteydenpito koulujen kanssa.

Johtava nuorisotyönohjaaja
Kurikan alueseurakunta
Toivola, Kurikantie 15
61300 Kurikka
Nuorisotyönohjaaja
Kurikan alueseurakunta
Toivola, Kurikantie 15
61300 Kurikka

Varhaisnuorisotyö (7-13 vuotiaat), rippikoulu- ja nuorisotyö. 

Nuorisotyönohjaaja
Jalasjärven kappeliseurakunta
Seurakuntatalo, Keskustie 14
61600 Jalasjärvi

Varhaisnuorisotyö 7-14v, nuorisotyö, rippikoulutyö