Koronaepidemian poikkeustila-aikana

Diakoniavastaanotot toimivat normaaleina vastaanottoaikoina. Tulethan vastaanotolle vain terveenä.

Riskiryhmiin kuuluville voidaan erityistilanteissa sopia erillinen aika. Soita diakoniatoimiston numeroon Kurikka 064510140, Jalasjärvi 064510161 ja Jurva 064510163. Etukäteen diakoniatyöntekijän kanssa sopien ruokakassin voi hakea riskiryhmään kuuluvalle myös toinen henkilö. Ruokakassin voi saada kerran kalenterikuukauden aikana. Tämä lisäksi koululaisperheet voivat saada erityisesti heille suunnatun ruokakassin.

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa keskusteluapuun puhelimitse klo 8-21. 

Kotiehtoollisten mahdollisuutta ei koronaepidemian aikana ole. Saattohoitotilanteessa hoitavan yksikön henkilökunta ottaa yhteyttä pappiin.

Diakoniavastaanotot

Ota rohkeasti yhteyttä elämän eri tilanteissa, kun tarvitset hetken matkaa rinnalla kulkijaa. Voit tulla diakoniavastaanotolle ilman ajanvarausta tai soittaa ja sopia tapaamisaikaa, kun haluat keskustella luottamuksellisesti tai tarvitset ruoka- tai muuta taloudellista apua yllättävän elämäntilanteen seurauksena.

Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyden tai retkille, leiripäiviin ja alueseurakunnan olopäivään ilmoittautua alla olevien numeroiden kautta ma-pe klo 9-17. Saat yhteyden myös suoraan yhteystiedoista löytyviin diakoniatyöntekijöiden matkapuhelinnumeroihin.

 

Kurikan diakoniatoimisto
Kurikantie 21, Kurikka
Puh. 06 451 0140
Avoinna ma-ti ja to klo 9-11, ke klo 11-13

Jalasjärven diakoniatoimisto
Keskustie 14, Jalasjärvi
Puh. 06 451 0161
Avoinna ma ja ke klo 9-11

Jurvan diakoniatoimisto
Kauppatie 12, Jurva
Puh. 06 451 0163
Avoinna ma ja to klo 9.30-11

 

Tarkista mahdolliset poikkeavat aukioloajat täältä »

Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa jokin elämänkriisi; suru, masennus, yksinäisyys, parisuhdehuolet, taloudellinen hätä tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan diakoniatyöntekijöiden puoleen. Näissä vaikeissa tilanteissa keskusteluapua saat myös papeilta, nuorisotyöntekijöiltä ja muilta seurakunnan työntekijöiltä. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Yhteystiedot löydät täältä.

Keskustelu voidaan käydään pappien osalta kirkkoherranvirastossa tai seurakuntatoimistossa, diakoniatyöntekijöiden osalta diakoniatoimistossa ja nuorisotyöntekijöiden osalta Toivolassa tai nuorisotyönohjaajien työhuoneissa Jurvassa ja Jalasjärvellä. Tarvittaessa seurakunnan työntekijää voi pyytää myös kotikäynnille. Myös kotiehtoolliseen on mahdollisuus.

Seurakunta tukee vaikeuksien keskellä olevaa sekä käytännöllisten asioiden hoidossa että henkisessä selviämisessä. Apu on tarjolla kaikille – aktiivisuus seurakunnassa tai kirkon jäsenyys eivät ole avun saannin edellytyksiä.

Muita palveluita

Kurikan seurakunnan lisäksi apua elämän vaikeissa tilanteissa tarjoaa moni muukin taho Kurikassa, alueellisesti tai valtakunnallisesti.

  • Palveleva puhelin on kirkon ylläpitämä mahdollisuus purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Palvelevan puhelimen numero on 0400 22 11 80. Auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä klo 03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka.
    Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).
  • Palveleva netti on kirkon verkkoauttamispalvelu. Viestissäsi voit kertoa nimettömänä mieltä painavista asioista. Viestiisi vastataan viiden päivän kuluessa.
  • Perheneuvonnassa tutkitaan parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä ja kehityshaasteita. Maksutonta keskusteluapua voi tulla hakemaan pariskuntana, yksin tai perheenä.
  • Sairaalasielunhoidon tehtävänä on ihmisen henkinen ja hengellinen auttaminen erityisesti sairauden synnyttämissä elämänkriiseissä.
  • Kurikan kaupungin etsivä nuorisotyö etsii alle 29-vuotiaan nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa häntä saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.
  • Mielenterveystalo on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tarjoama verkkopalvelu, joka on tarkoitettu mielenterveysoireista kärsivien ja heidän omaistensa avuksi.
Huolissaan oleva aikuinen.