Diakoniatoimiston vastaanotto

 

Diakoniatoimistoissa asioidaan ja tilanneselvityksiä tehdään VAIN PUHELIMITSE.  

Soita numeroon ovelle saapumisjärjestyksessä

Kurikka   040 6881507

Jalasjärvi 040 6881505

Jurva       040 6881506

 

Diakoniatoimistot suljettu 28.11.-6.12. Sen jälkeen alkaa jouluvastaanotot

TYÖNTEKIJÄ TUO RUOKAKASSIN ULOS.  

Jokaiselle asiakkaalle tehdään talousselvitys. Ruokakassin saamisen edellytys on tiukka taloudellinen tilanne ja/tai elämän tämänhetkinen kriisitilanne. Ruokakasseja voi saada rajoitetun määrän kalenterivuoden aikana. 

Diakoniatyöntekijät ovat tavoitettavissa keskusteluapuun puhelimitse henkilökohtaisista numeroista.

Kotiehtoollispyynnöissä voi ottaa yhteyttä pappeihin ja diakoniatyöntekijöihin. 

Diakoniavastaanotot

Ota rohkeasti yhteyttä elämän eri tilanteissa, kun tarvitset hetken matkaa rinnalla kulkijaa. Normaalioloissa voit tulla diakoniavastaanotolle ilman ajanvarausta tai soittaa ja sopia tapaamisaikaa, kun haluat keskustella luottamuksellisesti tai tarvitset ruoka- tai muuta taloudellista apua yllättävän elämäntilanteen seurauksena.

Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyden tai retkille, leiripäiviin ja alueseurakunnan olopäivään ilmoittautua alla olevien numeroiden kautta ma-pe klo 9-17. Saat yhteyden myös suoraan yhteystiedoista löytyviin diakoniatyöntekijöiden matkapuhelinnumeroihin.

 

Kurikan diakoniatoimisto
Kurikantie 21, Kurikka
Puh. 040 6881507
Avoinna ma ja ti klo 9-11, ke klo 11-13

Jalasjärven diakoniatoimisto
Keskustie 14, Jalasjärvi
Puh. 040 6881505
Avoinna ma ja ke klo 9-11

Jurvan diakoniatoimisto
Kauppatie 12, Jurva
Puh. 040 6881506
Avoinna tiistaisin klo 9-11 

 

Tarkista mahdolliset poikkeavat aukioloajat täältä »

Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa jokin elämänkriisi; suru, masennus, yksinäisyys, parisuhdehuolet, taloudellinen hätä tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan diakoniatyöntekijöiden puoleen. Näissä vaikeissa tilanteissa keskusteluapua saat myös papeilta, nuorisotyöntekijöiltä ja muilta seurakunnan työntekijöiltä. Päivystävä pappi vastaa puhelimeen (06-451 0190) klo 9-18. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Yhteystiedot löydät täältä.

Keskustelu voidaan käydään pappien osalta seurakuntatoimistossa, diakoniatyöntekijöiden osalta diakoniatoimistossa ja nuorisotyöntekijöiden osalta Toivolassa tai nuorisotyönohjaajien työhuoneissa Jurvassa ja Jalasjärvellä. Tarvittaessa seurakunnan työntekijää voi pyytää myös kotikäynnille. Myös kotiehtoolliseen on mahdollisuus.

Seurakunta tukee vaikeuksien keskellä olevaa sekä käytännöllisten asioiden hoidossa että henkisessä selviämisessä. Apu on tarjolla kaikille – aktiivisuus seurakunnassa tai kirkon jäsenyys eivät ole avun saannin edellytyksiä.

Muita palveluita

Kurikan seurakunnan lisäksi apua elämän vaikeissa tilanteissa tarjoaa moni muukin taho Kurikassa, alueellisesti tai valtakunnallisesti.

  • Palveleva puhelin on kirkon ylläpitämä mahdollisuus purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Palvelevan puhelimen numero on 0400 22 11 80. Auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä klo 03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka.
    Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).
  • Palveleva nettiLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kirkon verkkoauttamispalvelu. Viestissäsi voit kertoa nimettömänä mieltä painavista asioista. Viestiisi vastataan viiden päivän kuluessa.
  • PerheneuvonnassaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tutkitaan parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä ja kehityshaasteita. Maksutonta keskusteluapua voi tulla hakemaan pariskuntana, yksin tai perheenä.
  • SairaalasielunhoidonLinkki avautuu uudessa välilehdessä tehtävänä on ihmisen henkinen ja hengellinen auttaminen erityisesti sairauden synnyttämissä elämänkriiseissä.
  • Kurikan kaupungin etsivä nuorisotyöLinkki avautuu uudessa välilehdessä etsii alle 29-vuotiaan nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa häntä saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.
Huolissaan oleva aikuinen nojaa ikkunapieleen ja katsoo ulos ikkunasta.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua puhelimessa ja verkossa, missä tahansa. Voit ottaa yhteyttä myös omaan seurakuntaasi. Keskusteluapua eri elämäntilanteisiin

Kuoleman koskettaminen paljastaa elämän rajallisuuden. Omien läheisten lisäksi tukea antaa myös seurakunta. 

Kuoleman jälkeen on toivoa

Huomatessasi olevasi tai läheisesi olevan riippuvainen päihteistä, hae rohkeasti apua omasta terveyskeskuksestasi tai seurakunnastasi.

Päihteet ja riippuvuus

Rukoilemme rauhan puolesta

Pyhä Kolmiyhteinen Jumala,
Vahvista meissä toivoa, kun sodan uhka ahdistaa.
Varjele Ukrainan kansaa.
Säästä ihmiset sodan kärsimyksiltä,
suo etteivät perheet jää sen jalkoihin.
Vahvista yhteyttä ihmisten, kansojen ja valtioiden välillä.
Auta löytämään tie kestävään rauhaan ja sovintoon.

Kirkon keskusteluapu puhelimessa ja verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä