Yhteisvastuu

Yhteisvastuu on auttanut hädänalaisia Suomessa ja kehitysmaissa jo vuodesta 1950 lähtien.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen ev. lut. seurakunnat. Keräys järjestetään helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden.

Vuosituhannen vaihteeseen asti keräys toteutettiin pääosin listakeräyksenä, mutta nykyään lipaskeräykset ja erilaiset tapahtumat ovat merkittävä osa Yhteisvastuukeräyksen toteutusta. Kynnys mennä vieraaseen kotiin pyytämään rahaa jollekulle toiselle on korkea. Myös kodeissa suhtautuminen vieraaseen tulijaan on muuttunut viime vuosikymmenellä.

Silti listakerääjät lähtevät matkaan Jurvan ja Jalasjärven kappeliseurakunnissa hyvän asian puolesta. Kurikan alueseurakunnassa tämä vuosi on ensimmäinen, jolloin listakerääjät eivät ilmesty kotioville.

Kurikassa ja Jalasjärvellä lipaskerääjät ovat kauppojen edustoilla maaliskuussa. Keräyslippaita on myös seurakuntatoimistoissa sekä alueseurakunnan kinkereillä.

Yhteisvastuutapahtumia 2020

Joka alueella järjestetään tapahtumia.

Tapahtumasarjan aloittaa alueseurakunnan Kirjakirppis ja Talvirieha 4.2.

Jurvan Pappilassa Talvirieha toteutuu 6.2.

Ystävänpäivänä, 14.2. koko seurakunnan väkeä kutsutaan KurikkaLoveen Kurikan seurakuntakeskukseen klo 18.

Jalasjärven Hernerokka- ja Kirjakirppispäivä on 4.3. seurakuntatalolla.

Yhteisvastuulounaalla 29.3. sekä Kurikassa että Jurvassa on tarjolla pohjalainen pitopöytä.

Kevään aikana järjestetään Hengellisten toivelaulujen konsertti joka alueella.

Tapahtumakausi päättyy vapunaattona, 30.4. Jalasjärven Kevätriehaan, jossa myynnissä mm. tuoreita munkkeja ja simaa.

MobilePay 92380

Keräykseen voi lahjoittaa MobilePayn kautta. Kurikan seurakunnan oma MobilePay-numero on 92380. Tällä numerolla maksettuna 20% tuotosta tulee oman seurakunnan diakoniatyön kautta lapsiperheiden tukemiseen.

Yhteisvastuun vuoden 2020 teemana on vanhemmuuden tukeminen

Yhteisvastuu 2020 tukee maailman tärkeimmän työn tekijöitä - isiä ja äitejä - Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti esiin tuoman tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

Keräyksen tuotto käytetään 2020:

• 60 % keräystuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun.
  • 20 % tuotosta suunnataan vanhemmuuden tukemiseen Suomessa Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry:n kanssa 2021 alkavassa hankkeessa.
  • 20 % tuotosta käytetään oman seurakunnan diakoniatyön kautta vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin.

Keräys käynnistyy sunnuntaina 2.2.2020. Sen suojelijana tasavallan presidentti ja esimiehenä toimii arkkipiispa Tapio Luoma.

Osallistu sinäkin keräykseen ja ole sitä kautta tukemassa perheiden vanhemmuutta!

Diakoniatyöntekijä, VIRKAVAPAALLA 1/2021 saakka
Seurakuntakeskus, Kurikantie 21
61300 Kurikka

Lue tarkempi esittely lisätiedoista.

Vastuualueet:
Alueseurakunnan asiakastyö vastaanotolla ja kodeissa. Alueseurakunnan vanhustyö, Olopäivät, omaishoitajatyö ja Yhteisvastuukeräys.

Aluevastuu ja diakoniapiirit:
Tuiskula, Kurikankylä, Salo, Myllykylä, Lusa-Syväoja, Luopa, Opas, Kamppi ja Viitala. Kurikan keskustasta Nummen alue.

Jurvan kappeliseurakunta Kurikan alueseurakunta
Virastotalo, Kauppatie 12
66300 Jurva

Lue tarkempi esittely lisätiedoista.

Vastuualueet:
Jurvan- ja Kurikan asiakastyö vastaanotolla ja kodeissa sekä näiden alueiden päihdetyö ja työttömien toiminta. Jurvan kappeliseurakunnan kehitysvamma-, mielenterveys-, ja omaishoitajatyö sekä Yhteisvastuukeräys.

Aluevastuu ja diakoniapiirit:
Tuppi-Kenttä, Koskimäki ja Närvijoki sekä Jurvasta Järvenpään alue.