Apua ja tukea elämään

Kun mieltäsi painaa jokin elämänkriisi; suru, masennus, yksinäisyys, parisuhdehuolet, taloudellinen hätä tai mikä tahansa muu murhe, voit kääntyä seurakunnan diakoniatyöntekijöiden puoleen. Näissä vaikeissa tilantanteissa keskusteluapua saat myös papeilta, nuorisotyöntekijöiltä ja muilta seurakunnan työntekijöiltä. Yhteystiedot löydät täältä.

Keskustelu voidaan käydään pappien osalta kirkkoherranvirastossa tai seurakuntatoimistossa, diakoniatyöntekijöiden osalta diakoniatoimistossa ja nuorisotyöntekijöiden osalta Toivolassa tai nuorisotyönohjaajien työhuoneissa Jurvassa ja Jalasjärvellä. Tarvittaessa seurakunnan työntekijää voi pyytää myös kotikäynnille. Myös kotiehtoolliseen on mahdollisuus.

Diakoniavastaanotot

Voit ottaa diakoniatoimistoihin yhteyttä, kun tarvitset luottamuksellista keskustelua, keskustella hengellisistä kysymyksistä tai tarvitset ruoka- tai muuta taloudellista apua yllättävän elämäntilanteen seurauksena.

Diakoniatyöntekijään voit ottaa yhteyden tai retkille, leiripäiviin ja alueseurakunnan olopäivään ilmoittautua alla olevien numeroiden kautta ma-pe klo 9-17. Saat yhteyden myös suoraan yhteystiedoista löytyviin diakoniatyöntekijöiden matkapuhelinnumeroihin.

Huom. 3.5.2017 muuttuneet numerot!

Kurikan diakoniatoimisto
Kurikantie 21, Kurikka
Puh. 06 451 0140
Avoinna ma-ke klo 9-11, to klo 11-13

Jalasjärven diakoniatoimisto
Keskustie 14, Jalasjärvi
Puh. 06 451 0161
Avoinna ma ja to klo 11-13

Jurvan diakoniatoimisto
Kauppatie 12, Jurva
Puh. 06 451 0163
Avoinna ma klo 9.30-11, to klo 9.30-11

Tarkista mahdolliset poikkeavat aukioloajat täältä »

Muita palveluita

Kurikan seurakunnan lisäksi apua elämän vaikeissa tilanteissa tarjoaa moni muukin taho Kurikassa, alueellisesti tai valtakunnallisesti.

• Palveleva puhelin on kirkon ylläpitämä mahdollisuus purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse. Palvelevan puhelimen numero on 0400 22 11 80. Auttava puhelin on avoinna joka ilta klo 18 alkaen. Pe ja la öinä klo 03 saakka, muina päivinä klo 01 saakka.
    Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksesi mukaisen hinnan (pvm/mpm).
  • Palveleva netti on kirkon verkkoauttamispalvelu. Viestissäsi voit kertoa nimettömänä mieltä painavista asioista. Viestiisi vastataan viiden päivän kuluessa.
  • Perheneuvonnassa tutkitaan parisuhteeseen, perheeseen ja ihmisen henkilökohtaiseen elämään liittyviä kysymyksiä ja kehityshaasteita. Maksutonta keskusteluapua voi tulla hakemaan pariskuntana, yksin tai perheenä.
  • Sairaalasielunhoidon tehtävänä on ihmisen henkinen ja hengellinen auttaminen erityisesti sairauden synnyttämissä elämänkriiseissä.
  • Kurikan kaupungin etsivä nuorisotyö etsii alle 29-vuotiaan nuoren kanssa ratkaisuja nuoren pulmiin ja kysymyksiin ja auttaa häntä saavuttamaan tarvitsemansa palvelut.
  • Mielenterveystalo on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin tarjoama verkkopalvelu, joka on tarkoitettu mielenterveysoireista kärsivien ja heidän omaistensa avuksi.
Kädet